Hopp til innhold
 Baby powder made by Johnson and Johnson
Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP

Johnson & Johnson

Oppsummert

Talkumprodusenten Johnson & Johnson har tapt flere rettssaker og er dømt til å betale brukere store summer i erstatning, fordi de ikke har opplyst om at bruken kan være kreftfarlig. Pudderet er koblet til eggstokkreft.

  • Milliardforlik i sak om babytalkum

    Det amerikanske legemiddelfirmaet Johnson & Johnson tilbyr å betale 8,9 milliarder dollar i et forlik i en årelang rettssak om selskapets babytalkum. Beløpet tilsvarer over 90 milliarder kroner.

    En rekke saksøkere mener at talkumen har ført til at de har fått eggstokkreft. Ifølge nyhetsbyrået AFP må et eventuelt forlik godkjennes av retten før det blir gyldig.

  • Kutter ut talkum i babypudder

    Johnson & Johnson vil fra neste år stanse alt internasjonalt salg av sitt talkumbaserte babypudder.

    Salget ble stanset i USA og Canada for snart to år siden etter at selskapet ble dømt til å betale erstatning til fire kvinner som skal ha fått kreft i eggstokkene som følge av at det skal ha vært asbest i pulveret.

    – Som følge en av en gjennomgang av vår produktkatalog, har vi tatt en kommersiell avgjørelse om å gå over til å lage babypudder basert på maisstivelse, sier selskapet i en uttalelse.

    I Norge selges Johnsons babypudder under merkenavnet Natusan.

  • Talkumprodusent dømt i USA

    I New Jersey i USA har en jury dømt talkumprodusenten Johnson & Johnson til å betale 750 milllioner dollar til fire saksøkere som skal ha fått kreft som følge av bruken av pudderet, melder Reuters. Selskapet avviser dommen og sier den blir anket.

  • Reduserer Johnson & Johnsons bot

    En dommer i delstaten Oklahoma i USA har redusert erstatningsbeløpet som farmasi-giganten Johnson & Johnson er dømt til å betale fra 572 millioner dollar til 107 millioner dollar. Årsaken er ifølge dommeren en regnefeil.

  • Dømt for asbestholdig talkum

    En domstol i St. Louis i USA har dømt talkumprodusenten Johnson & Johnson til å betale nesten 4,7 milliarder dollar i erstatning til 22 kvinner som hevder at asbest i talkumet bidro til at de fikk eggstokkreft.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no