Hopp til innhold
Imam Nehmat Ali Shah
Foto: Scanpix og Hove media

Imamangrepet i Oslo

Oppsummert

I 23-tiden 16. juni 2014 ble imam Nehmat Ali Shah overfalt og knivstukket utenfor sitt hjem på Grønland. I tingretten i 2016 ble to menn dømt til fire års fengsel, mens en kvinne fikk 30 dager betinget fengsel. Ankesaken er blitt utsatt to ganger.

  • 41-åring anker imamdom

    41-åringen som er dømt til fire års fengsel for medvirkning til angrepet på imam Nehmat Ali Shah, anker dommen på stedet. Det var kun 41-åringen av de tre tiltalte som møtte i retten da dommen ble lest opp.

  • Fire års fengsel for imamangrep

    En 30-åring og en 41-åring er begge dømt til fire års fengsel for knivangrepet på imam Nehmat Ali Shah sommeren 2014. En 37 år gammel kvinne er dømt til betinget fengsel i 30 dager for å ha fjernet bevis.

  • Ber om 4 års fengsel for imamangrep

    I rettssaken etter knivangrepet på en imam i Oslo ber aktor om fengsel i 4 år for en 41-åringen med tilknytning til Young Guns. For 30-åringen som er mistenkt for å ha utført angrepet ber aktor om fengsel i 4 år og 2 mnd. De nekter straffskyld.

  • Hevder ekskjæresten planla angrepet

    Ekskjæresten til 30-åringen som er tiltalt for knivangrepet på imam Nehmat Ali Shah sier hun skulle være hans alibi. Hun sier i retten at planen ikke gikk som den skulle. Hun forteller også hvor han skal ha kastet kniven etter angrepet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no