Høyres landsmøte.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Høyres landsmøte 2017

Oppsummert

Høyres landsmøte avholdes på Gardermoen. Landsmøtet starter torsdag. På NRKs marsmåling får Høyre får 22,4 prosent, en nedgang på 2,2 prosentpoeng. Den største nedgangen av samtlige partier på målingen.

 • Krever pils i park

  Til tross for at Høyres landsmøte har vedtatt å fjerne forbudet mot alkohol i parker, sier stortingspolitikerne nei til å endre loven. Leder for Hordalands Unge Høyre mener at stortingspolitikerne ikke respekterer landsmøtets vedtak, skriver BT.

 • Åpner for dobbelt statsborgerskap

  Høyres landsmøte vedtok søndag å åpne opp for dobbelt statsborgerskap i Norge. Forslaget kom fra Unge Høyre og fylkeslagene i Akershus, Oslo og Vestfold.

 • Høyre skjerper forsvarsmål

  Norges forsvarsbudsjetter skal gradvis økes opp mot NATOs 2-prosentsmål i løpet av et tiår, vedtok Høyres landsmøte søndag. Høyre vil også fortsette å bruke minimum 20 prosent av forsvarsbudsjettet på investeringer.

 • Høyre vil vurdere å la eldre jobbe

  Høyres landsmøte mener den øvre aldersgrensen i arbeidslivet bør vurderes hevet. Aldersgrensen ble i 2015 hevet fra 70 til 72 år. Nå vil regjeringspartiet se på muligheten for å heve grensen ytterligere.

Kongen i statsråd har i formiddag vedtatt ny struktur for fylkesmannsembetene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no