Carl I. Hagen, stortingspensjonist i Høyesterett
Foto: Johan B. Sættem

Hagen til kamp for gullpensjon

Oppsummert

Carl I. Hagen fikk ikke medhold av Høyesterett i at bestemmelsen om regulering av stortingspensjoner er i strid med forbudet mot å gi lover tilbakevirkende kraft. Stortinget endret pensjonsordningene ett år etter at Hagen ble stortingspensjonist.

 • Carl I. Hagen: – Dette er trist

  Carl I. Hagen sier han er skuffet over at han ikke fikk medhold i høyesterett. – Det er trist fordi det svekker grunnlovsparagraf 97. Jeg er skuffet over at Høyesterett tar for gitt at det er behov for innstramninger i pensjonene, sier han til NRK.

 • Carl I. Hagen tapte i Høyesterett

  Carl I. Hagen fikk ikke medhold av Høyesterett i at bestemmelsen om regulering av stortingspensjoner er i strid med forbudet mot å gi lover tilbakevirkende kraft i Grunnloven § 97 eller med eiendomsvernet etter Den europeiske menneskerettskonvensjon.

 • Hagens pensjonskamp avgjøres

  Den tidligere Frp-formannen Carl I. Hagens pensjonskrangel med staten skal nå avgjøres av Høyesterett. Landets øverste domstol skal bruke de to neste dagene til å sette seg inn i pensjonsstriden mellom Hagen og staten.

 • Carl I. Hagen i Høyesterett

  Høyesterett behandler fredag saken Carl I. Hagen har anlagt mot staten etter endringene i pensjonsordningen. Hagen mener 15 dommere kan være inhabile. – Jeg synes det er klokt av Høyesterett å vurdere egen habilitet, sier Hagen.

  Carl I. Hagen i Høyesterett
  Foto: Trude Bakke / NRK
 • Tar gullpensjon-sak til Høyesterett

  Frps tidligere leder Carl I. Hagen mener fortsatt han skal ha høyere pensjon etter sin tid på Stortinget, og anker saken inn for Høyesterett. Hagens pensjon ble redusert etter at pensjonsordningen ble endret i 2011.

  Carl I. Hagen
  Foto: Iacob Christiansen Prebensen / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no