Hopp til innhold
Demonstrasjon for dreptegruvearbeidere i Istanbul
Foto: Emrah Gurel / AP

Gruveulykke i Tyrkia

Oppsummert

Den tidligere toppsjefen og fire ansatte i en kullgruve i Soma i Tyrkia, er dømt til lange fengselsstraffer etter en ulykke i 2014 der over 300 mennesker omkom. Den tidligere toppsjefen Can Gurkan fikk 15 år, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

  • 20 gruvearbeidere innesperret

    Rundt 20 gruvearbeidere er innesperret i en kullgruve i Ermenek, sør i Tyrkia. Årsaken skal være en eksplosjon. I mai ble Tyrkia rammet av den verste gruveulykken i landets historie, der 301 gruvearbeidere mistet livet i Soma vest i landet.

  • Lover sikrere tyrkiske gruver

    Tyrkia skal innføre nye og strengere sikkerhetsregler for gruver etter ulykken i mai der 301 gruvearbeidere døde. Gruver blir pålagt å ha oksygen-stasjoner for hver 500 meter. Ifølge arbeids- og sosialminister Faruk Çelik skal gruvene også utstyres med flere tilfluktsrom, skriver avisa Hürriyet.

  • – Gruvearbeidere ble kokt

    Forsøkere på å redde de innestengte gruvearbeiderne i den tyrkiske byen Soma i mai i år kostet trolig flere liv, skriver avisa Hürriyet i dag. I dagene etter ulykken ble store mengder vann og oksygen pumpet ned i gruva der 301 mennesker døde. Dette var en klar feil ettersom flere av de omkomne ble brent og kokt, ifølge den foreløpige granskingsrapporten.

Video frå Soma fredag ettermidag.
NRKs Sigurd Falkenberg Mikkelsen fra Izmir, Tyrkia

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no