– Dødstallet vil ende på 301 eller 302 i Soma

Den tyrkiske energiministeren Taner Yildiz opplyser fredag morgen at de siste 18 gruvearbeiderne er funnet, og at de vil bli brakt ut i løpet av dagen. Dette vil bringe tallet på døde opp i 301 eller 302, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Døde hentes ut av gruva i Soma

De siste gruvearbeiderne hentes ut av gruva i Soma i Tyrkia, tre dager etter eksplosjonen som trolig har kostet over 300 liv.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Taner Yildiz

Energiminister Taner Yildiz sier at dødstallet vil ende på 301 eller 302.

Foto: Reuters
Gruvearbeider henter hodelykt

En gruvearbeider som deltar i redningsarbeidet henter en ny, oppladet hodelykt fra rekken der de henger til lading.

Foto: STRINGER/TURKEY / Reuters

Yildiz fortalte reportere i Soma fredag morgen at 18 gruvearbeidere fortsatt befinner seg nede i gruva. 286 er allerede bekreftet omkommet i ulykken som skjedde tirsdag ettermiddag.

De fleste gruvearbeiderne døde av kullosforgiftning etter at en elektrisk feil utløste en voldsom brann i den to kilometer dype og fire kilometer lange kullgruva.

– Maksimum 18 gruvearbeidere er fortsatt inne i gruva. Vi venter at dødstallet vil komme opp i 301 eller 302, sier Yildiz.

Det kom ikke klart fram om de 18 som er lokalisert er i live eller om de er inkludert i tallene som Yildiz oppgir.

Mange venter forgjeves

Hundrevis av slektninger og pårørende venter fortsatt utenfor den katastroferammede kullgruva med håp i hjertene, men håpet svinner nå hurtig.

Etterforskningen av kullgruveulykken har høstet skarp kritikk fra juristhold. Fagforeningene er også rasende og krever at de ansvarlige blir straffet.

LES OGSÅ: Etterforskningen er en skandale

Massebegravelse i Soma

Det er klart for nok en massebegravelse i den tyrkiske gruvebyen Soma.

Foto: BULENT KILIC / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt