Russebiler på Lillehammer
Foto: Reidar Gregersen/NRK

Gruppevoldtekt på Lillehammer

Oppsummert

En russejente på 18 år har anmeldt en gruppevoldtekt under russens landstreff på Birkebeineren skistadion på Lillehammer natt til søndag. Rundt 6500 russ deltar.

 • Politiet: – Har tre aktuelle busser

  – Vi har blitt tipset om tre navngitte busser, og i hvert fall to av bussene står der fortsatt. Disse kan være aktuelle, men vi kan ikke utelukke at også andre busser kan være aktuelle, sier operasjonsleder Alf Harald Rosenberg ved Gudbrandsdal politidistrikt.

 • Etterlyser spesiell drikkeflaske

  De tre til fire gjerningsmennene skal ha vært ikledd russedress, mørke parkasjakker og hvite pannebånd. – I tillegg har vi opplysning om ei Imsdal-flaske med påskriften «Party Marty», forteller operasjonsleder Alf Harald Rosenberg ved Gudbrandsdal politidistrikt til NRK.

 • - Vi har lite å jobbe videre med

  - Vi har lite å jobbe videre med akkurat nå. Vi er avhengig av at russ på vei hjem som tror de har informasjon tar kontakt med oss på telefon, sier operasjonsleder Alf Harald Rosenberg ved Gudbrandsdal politidistrikt til NRK.

 • Arrangør: -En forderdelig sak

  - Hendelsen som skjedde i natt er veldig beklagelig. Jenta blir ivaretatt på best mulig måte nå, og våre tanker går til henne og den nærmeste familen. Dette er forferdelig, sier prosjektleder for russetreffet Lars Nes til NRK.

 • Signalement på gjerningspersoner

  Politiet har fått et signalement på gjerningspersonene, men vil foreløpig kun gå ut med at alle de fire de nå leter etter er russ. Jenta blir undersøkt på voldtektsmottaket, og skal avhøres videre av politiet etter dette.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no