Hopp til innhold
Yasir Arafat
Foto: MAGNUS JOHANSSON / Reuters

Gransking etter Arafats død

Oppsummert

 • Den tidligere palestinske lederen ble brått syk i 2004 og døde etter et kort sykeleie på et militærsykehus i Frankrike.
 • I august 2012 besluttet en fransk domstol å innlede drapsetterforskning, etter at det ble funnet høy konsentrasjon av det radioaktive stoffet polonium i noen av klærne Arafat brukte før han døde.
 • En sveitsisk rettsmedisinsk rapport slo fast at Arafat ble forgiftet med polonium.
 • Franske og russiske rettsmedisinere konkluderer at Arafat døde en naturlig død.
 • – Tom, politisk kunngjøring

  – Russerne kommer med påstander uten å legge fram dokumentasjon, uten å framsette vitenskapelige argumenter. For meg blir dette en tom, politisk kunngjøring, sier François Bochud som ledet de sveitsiske rettsmedisinerne.

 • – Fortsetter granskingen

  Palestinske myndigheter vil fortsette granskingen av Yasser Arafats død. – Vi respekterer de russiske rettsmedisineernes posisjon og verdsetter arbeidet deres, men vi har besluttet å fortsette arbeidet, sier palestinernes ambassadør i Russland.

 • Arafats enke er skuffet

  Enken etter tidligere PLO-leder Yasser Arafat, Souha Arafat, er skuffet over at ekspertene ikke greier å finne ut om ektemannen døde av forgiftning. Enken deltok på en pressekonferanse i Paris i ettermiddag.

  Suha Arafat
  Foto: REUTERS
Direkte fra Vestbredden
Sveitsiske forskere som har undersøkt kroppen til den tidligere palestinske lederen Yasir Arafat holder en pressekonferanse om sine funn klokken 13:45.
NRKs midtøstenkorrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen intervjues om Arafats død og rapporten som viser forgiftning.
Dette vil være et bombenedslag i Midtøsten, sier tidligere fredsmekler i Midtøsten Jan Egeland om rapporten om at Yasser Arafat ble forgiftet av det radioaktive stoffet polonium.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no