NRK Meny
Busskollisjon, Gjøvik
Foto: Elin Fossum / NRK

Glatte veier på Østlandet

Oppsummert

Storedeler av Østlandet har vært rammet av svært glatt føre, noe som har ført til flere uhell og forsinkelser i trafikken.

 • Rekordmange klager på glatta

  Bymiljøetaten har fått over 10 000 henvendelser om måking, strøing og brøyting i Oslo i vinter. Selv om de aldri før har strødd så mye grus som i år, har skadelegevakten i snitt fått inn 48 fallskader i døgnet de siste ukene.

 • 440 bilskader på ett døgn

  Siden tirsdag har forsikringsselskapet Gjensidige fått melding om 440 bilskader, som skyldes glatte veier på Østlandet.– Jeg sperret opp øynene da jeg så disse tallene, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige til NTB onsdag kveld.

 • Glatte veier på Østlandet

  Politiet advarer mot svært glatte veier i distriktene rundt Oslo, noe som fører til mange uhell og forsinkelser i trafikken. Politiet ber folk kjøre forsiktig.

  Laster Twitter-innhold
 • Såpeglatte veier

  Også i dag er det såpeglatte veier flere steder på Østlandet. Politiet i Gudbrandsdalen har fått inn flere meldinger om is i veibanen de siste timene, og ber folk kjøre forsiktig.

  Laster Twitter-innhold
 • Svært glatte veier på Østlandet

  Det var speilblanke veier mange steder på Østlandet i morges. I Oppland og Hedmark er flere skolebusser innstilt på grunn av det vanskelige føret, og både drosjer og andre biler står fast flere steder. Politiet ber folk kjøre forsiktig.

  Laster Twitter-innhold
En skolebuss veltet i Re tirsdag morgen.
Ny rapport fra Nordberg om glatte veier fra reporter Ingvild Edvardsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no