Kraftig lyn og torden skaper togkaos på Østlandet
Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Trafikken på Østlandet

Oppsummert

Natt til torsdag er det registrert over 18.000 lyn over Østlandet. Uværet har skapt betydelig trøbbel for togtrafikken.

 • Advarer mot vann på veiene

  Mandag morgen kan det komme mye vann på veiene på Østlandet, advarer Veitrafikksentralen Øst. – Kjør etter forholdene og vis hensyn til fotgjengere og syklister, skriver de på Twitter.

  Laster Twitter-innhold
 • Kraftig regn på Østlandet

  Det er sendt ut gult farevarsel for deler av Østlandet grunnet styrtregn. Været skaper trafikale problemer i morgentimene, og Vegtrafikksentralen advarer mot mye vann i veibanen. – Senk farten og kjør forsiktig, skriver de på Twitter.

 • Vy vil ikke ha busser i beredskap

  Det er ikke et alternativ å ha busser stående i beredskap i tilfelle det blir uventet stopp i trafikken, sier Vys togdirektør Arne Fosen. – Vi hadde en prøve i fjor der vi hadde 20 busser stående tilgjengelig i august. De ble ganske fort ikke brukt.

 • Fare for konduktørstreik

  Togtrafikken på Østlandet kan bli rammet av streik fra 10. september dersom partene i lønnsoppgjøret i Vy ikke blir enige. En eventuell streik vil ramme regiontoget mellom Lillehammer og Drammen, Gjøvikbanen og togtrafikk i Oslo-området.

 • Dale vil ha togevaluering

  – Vi må se på hvordan vi kan slippe å stenge togtrafikken om sommeren lenger enn høyst nødvendig, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp). Nå ber han om en evaluering av sommestengningen og vedlikeholdsarbeidene på jernbanenettet.

Bane NOR, Vygruppen, Jernbanedirektoratet og Entur skal orientere samferdselsminister Jon Georg Dale om problemene i togtrafikken

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no