Hopp til innhold
Terrorangrep i Trebes i Sør-Frankrike
Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters

Terrorangrep i Trebes

Oppsummert

En væpnet mann tok gisler på et supermarked i Trebes i Sør-Frankrike fredag formiddag. Han ble skutt og drept av politiet etter å ha drepte fire og skadet rundt 16 personer. Politimannen Arnaud Beltrame døde etter å ha byttet plass med et gissel.

  • Beltrame fikk æreslegionen posthumt

    Den franske politimannen Arnaud Beltrame (44) fikk onsdag den franske Æreslegionen av president Emmanuel Macron under en minneseremoni ved Invalidedomen i Paris. Beltrame døde under terrorangrepet i Trebes 23. mars, der fire mennesker ble drept.

    Emmanuel Macron ved Arnaud Beltrames båre i Paris 28. mars 2018
    Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
  • Minneseremoni for tapper politimann

    Minneseremonien for politimannen Arnaud Beltrame som frivillig tok et gissels plass under terrorangrepet i Trebes, samlet titusener i Paris i dag. Beltrame (44) blir minnet i Invalidedomen der Frankrike hedrer sine helter.

    Minneseremoni for drept politimann i Paris
    Foto: LUDOVIC MARIN / AFP
  • Drept politimann hedres

    Arnaud Beltrame, politimannen som byttet plass med et kvinnelig gissel under terrorangrepet i byen Trébes, får etter sin død Frankrikes høyeste hedersutmerkelse. Utdelingen blir gjort av president Emmanuel Macron under en minnestund i Paris onsdag.

  • – Kjæresten skal være siktet

    Den 18 år gamle kjæresten til gjerningsmannen som sto bak gisselaksjonen i Frankrike fredag, er siktet for terrorrelaterte lovbrudd, ifølge kilder. Selv nekter kjæresten for å ha visst om gjerningsmannens planer.

  • Politiet vil etterforske kjæreste

    Fransk politi ber om en formell etterforskning av den 18 år gamle kjæresten til gjerningsmannen fra angrepet på et kjøpesenter i Sør-Frankrike i forrige uke. Hun sitter varetektsfengslet og etterforskes nå for sammensvergelse, melder Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no