Gibraltar
Foto: Jon Nazca / Reuters/NTB

Gibraltar

 • Gibraltar vil ha abortlettelser

  Innbyggerne i Gibraltar har i en folkeavstemning sagt ja til å lette på abortlovene, som er blant de strengeste i verden. 62 prosent stemte for å tillate abort når kvinnens fysiske eller psykiske helse står på spill, eller om fosteret har fysiske skader som gjør at det ikke vil overleve.

 • Folkeavstemning om abortlov

  I Gibraltar var det torsdag folkeavstemning om å endre abortloven. Ved brudd på den strenge abortloven i dag, kan man risikere å bli straffet med livsvarig fengsel. Lovendringen handlet om å tillate abort der en kvinnes fysiske eller mentale helse er i fare, eller når det er fare for at et foster kan dø av fysiske mangler, skriver BBC News. 62 prosent av velgerne stemte for å endre loven, mens 36 prosent stemte imot.

 • Gibraltar åpner opp

  Livet er nesten tilbake til normalt igjen i Gibraltar etter at 85 prosent av den voksne befolkningen har fått sin koronavaksine. Nesten ingen bruker munnbind ute, venner kan samles til måltider på restaurant, og tilskuere kan samles på tribuner til fotballkamper og boksekamper.

 • Gibraltar-forhandlinger ikke i havn

  Spanske og britiske forhandlere kjemper mot klokka for å unngå en «hard grense» mellom Gibraltar og Spania fra nyttår. Det lille britiske territoriet var ikke en del av brexitavtalen som EU og Storbritannia ble enige om på julaften.

Britiske krigsskip ankommer Gibraltarstredet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no