Hopp til innhold
Rent vann i kanalene i Venezia
Foto: ANDREA PATTARO

Venezia

  • Venezia begynner å kreve inngangspenger

    I forbindelse med en nasjonal høytidsdag begynner Venezia torsdag den lenge varslede innkrevingen av inngangspenger fra dagsturister til byen.

    Byen med lagunen og de mange kanalene blir den første som innfører en slik betalingsordning i et forsøk på å redusere mengden av turister som fyller Venezia til trengsel i høysesongen.

    Torsdag er den første av 29 dager i år der de som ikke skal overnatte, må betale 5 euro – snaut 60 kroner – for å komme inn i byen. Det blir riktignok ingen sperringer å forsere, men inspektører vil ta stikkprøver for å sjekke om folk har registrert seg og betalt. De som ikke har orden i sysakene, kan få mellom 50 og 300 euro i bot.

    – Vi stenger ikke byen, vi prøver bare å gjøre den levelig, bedyrer ordfører Luigi Brugnaro og legger til at «ingen har prøvd dette før».

    I fjor besøkte rundt 20 millioner mennesker Venezia.

    (NTB)

    Milioner av besøkende lokkes hvert år til Venezia, som prøver å få kontroll over masseturismen. Fra torsdag må dagsturister betale inngangspenger på de travleste dagene
    Foto: NTB
  • Venezia forbyr større turistgrupper

    Byen Venezia har sett seg lei på store turistgrupper med guide i de trange bygatene. Fra i sommer blir det forbudt med større slike grupper på over 25 personer.

    Forbudet, som gjelder fra 1. juni, omfatter også bruk av høyttalere i slike guidesammenhenger.

    I tillegg blir det forbudt for turistgruppene å stanse i smale gater og på små broer.

    Beslutningen er den siste i en lang rekke tiltak byen har gjort for å forsøke å begrense de voldsomme turiststrømmene i byen.

    (NTB)

  • Venezia skal ta inngangspenger i 2024

    Venezia vil neste år teste ut en ordning der besøkende på dagstur må betale 5 euro for å slippe inn. Håpet er å dempe turiststrømmen til den italienske byen.

    Avgiften skal innkreves over 30 dager neste år, hovedsakelig i helger på våren og sommeren der antallet turister er spesielt høyt.

    Byrådet i Venezia ga tirsdag grønt lys til prøveordningen. Unesco anbefalte nylig å sette Venezia på listen over truede verdensarvesteder som følge av masseturismen.

    – Å regulere turiststrømmen i bestemte perioder er nødvendig, men det innebærer ikke å stenge byen, sier ordfører Luigi Brugnaro.

    – Venezia vil alltid være åpen for alle, bedyrer han.

    (NTB)

    Venezia
    Foto: AFP
  • Suksess for Venezias flombarrierer

    De nye flombarrierene som ble brukt for første gang i dag, holdt oversvømmelser ute fra det historiske sentrum av Venezia. Det var meldt om 130 centimeter høyere vannstand enn vanlig, men de 78 barrierene holdt flomvannet ute av byen, melder AP.

    Burano, Venezia
    Foto: Tiziana Fabi / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no