Hopp til innhold
Ferja MF «Strand» står i full fyr ved Rubbestadneset i Bømlo. 1300 personar er varsla om evakuering.

Ferjebrann på Bømlo

Oppsummert

Ferja MF «Strand» står i full fyr ved Rubbestadneset på Bømlo. 1300 husstandar er varsla om evakuering.

 • Lå i dokk da brannen startet

  Ferjen som begynte å brenne på Bømlo i dag lå i dokk for en årlig sjekk da brannen brøt ut. – Det skulle skiftes stålplater i skroget, noe som medfører sveising og brenning, opplyser sikkerhetsdirektør ved rederiet, Arvid Økland, til NRK.

 • Får flytte hjem etter ferjebrann

  De evakuerte etter ferjebrannen på Bømlo får lov til å flytte hjem igjen. Fylkeslegen opplyser imidlertid til NRK at de med luftveisproblemer ikke får vende hjem før i morgen. 453 mennesker ble evakuert i formiddag i forbindelse med brannen.

 • Har kontroll på ferjebrannen

  Brannen om bord i ferja på Bømlo i Hordaland er under kontroll. Det opplyser ordføreren i Bømlo til NRK. Det er ikke lenger fare for brann i spillolje i og diesel, men slukkingsarbeidet kommer til å fortsette i flere timer.

 • Ferjebrann fortsatt ute av kontroll

  Brannen om bord i ferja på Bømlo i Hordaland er ikke under kontroll. Høye temperaturer inne i ferja gjør slukkingsarbeidet vanskelig for røykdykkerne. Røykutviklingen gjør at 423 er evakuert, og Bømlo kommune har varslet 1300 mennesker om evakuering.

 • Vanskelig slukkingsarbeid

  Høye temperaturer inne i ferjen gjør slukkingsarbeidet vanskelig for røykdykkerne. – Det er sjelden man ser brann i denne typen båter og det er en tøff jobb. En kan få hull på utstyret og dampen kan skape problemer, sier operatøren ved 110-sentralen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no