Hopp til innhold
Ursula von der Leyen
Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

EUs lederkabal

Oppsummert

Etter lange og vanskelige forhandlinger har EUs stats- og regeringsjefer blitt enige om hvem som skal få toppstillingene i EU. Tyskeren Ursula von der Leyen får toppjobben som president for EU-Kommisjonen.

 • Erna gratulerer von der Leyen

  Statsminister Erna Solberg gratulerer Ursula von Der Leyen med valget. – Norge og EU har et langt og nært forhold, skriver hun på Twitter.

  Laster Twitter-innhold
 • Von der Leyen får EUs toppjobb

  Tyske Ursula von Der Leyen er valgt til ny president for EU-kommisjonen. Dermed overtar von der Leyen presidentposten i EU-kommisjonen etter Jean-Claude Juncker fra 1. november. Hun blir første kvinnelige president i EU-kommisjonen.

 • Mot flertall for von der Leyen

  Et flertall av sosialdemokratene og de liberale vil støtte Ursula von der Leyen (60) ved presidentavstemningen i EU-kommisjonen. Dermed får hun trolig jobben. Ved 18.45-tiden tirsdag var stemmetellingen i EU-parlamentet i gang.

 • Juncker: Ikke transparent prosess

  Nåværende president for EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, sier at prosessen for nominering av neste president var lite transparent. Tyske Ursula Van der Leyen ble nominert, og det har særlig møtt reaksjoner i EU-parlamentet.

 • Von der Leyen møtte Juncker og Tusk

  EU-toppene Jean-Claude Juncker og Donald Tusk møtte i dag tyske Ursula von der Leyen, som er nominert til å bli EU-kommisjonens nye president. Det var von der Leyens første besøk til Brussel etter at hun tirsdag ble nominert til toppjobben i EU.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no