NRK Meny
Erna Solberg, Theresa May,
Foto: Jonathan Ernst / Reuters

EØS-avtalen

Oppsummert

Gjennom EØS-avtalen er Norge en del av det indre marked i Europa. EU og Storbritannia vil at EØS-avtalen skal gjelde for britene i overgangsperioden etter brexit, men med norsk samtykke.

 • Norge og Kroatia inngår avtale

  Norge og Kroatia har undertegnet en samarbeidsavtale på 103,4 millioner euro, noe som tilsvarer nesten én milliard kroner. Den skal styrke næringslivs- og justissamarbeidet med Kroatia gjennom EØS-midlene, skriver UD i en pressemelding.

 • Sterk vekst i norsk EØS-eksport

  Norske fylkers eksport til EØS-land økte med 30 milliarder fra 2016 til i fjor, skriver NTB. Tall fra SSB viser at en eksport av varer til land som omfattes av EØS-avtalen, til en verdi av over 230 milliarder kroner i 2017.

 • EU vil ikke åpne for trygdekutt

  EUs ministerråd vil trolig ikke åpne for å kutte i trygdeytelser som sendes ut av Norge, skriver Aftenposten. Frps trygdepolitiske talsmann, Erlend Wiborg, sier dersom det blir konklusjonen, vil det være grunn til å se på EØS-avtalen på ny.

 • EØS-pott til klima og miljø

  Norge og Bulgaria har undertegnet en avtale om EØS-støtte på nærmere 150 millioner kroner til miljøvern og klimakutt. Alt i alt går rundt 30 prosent av EØS-midlene til prosjekter innenfor klima og miljø.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no