Eksplosjon i Ansbach
Foto: REUTERS TV / Reuters

Eksplosjon ved festival i Ansbach

Oppsummert

12 ble skadd i et selvmordsangrep utenfor et festivalområde i den bayerske byen Ansbach i Tyskland søndag. Angriperen var en 27 år gammel syrisk asylsøker som hadde fått beskjed om at han skulle deporteres til Bulgaria.

 • Merkel avlyser ferien etter angrep

  Tysklands statsminister Angela Merkel avlyser ferien som følge av angrepene i Tyskland de siste dagene. Merkel vil være tilbake i den tyske hovedstaden torsdag, opplyser en talsmann for statsministeren.

 • Tyskere krever mer sikkerhet

  I Tyskland krever lokale myndigheter nå mer sikkerhet, etter flere angrep på kort tid. I Delstaten Bayern har det vært tre angrep på ei uke. Den lokale innenriksministeren Joachim Herrmann sa på en pressekonferanse i ettermiddag at «nok er nok».

 • IS sier de står bak Ansbach

  IS hevder de står bak selvmordsangrepet i tyske Ansbach, der 15 mennesker ble skadet. – Han gjennomførte operasjonen mot et land som deltar i koalisjonen som bekjemper Den islamske staten, heter det i en uttalelse. Angriperen var den eneste som døde.

 • – Angriper sverget IS-troskap

  Det er funnet en video der den syriske asylsøkeren som sprengte seg i Ansbach, sverger troskap til IS, opplyser delstatsmyndighetene i Bayern. Ifølge politiet sier mannen på videoen at det kommer et hevnangrep på Tyskland.

 • Bombemateriale funnet

  Politiet har funnet bombemateriale hjemme hos asylsøkeren som sprengte seg i Ansbach. Det er også funnet «voldelige videoer» hjemme hos 27-åringen, opplyser myndighetene i Bayern. De mener dette kan vise at islamsk ekstremisme var mannens motiv.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no