Suruc eksplosjon
Foto: - / Afp

Eksplosjon i Suruc

Oppsummert

Mange ble drept i en eksplosjon ved et kultursenter i den tyrkiske byen Suruc ved grensen til Syria mandag. Eksplosjonen rammet hagen utenfor kultursenteret, der det ble holdt en konferanse.

 • Selvmordsbomberen var tyrker

  Det er bekreftet at en 20 år gammel tyrkisk mann som sluttet seg til IS for to måneder siden, sto bak selvmordsangrepet i grensebyen Suruc, ifølge en tjenestemann. 32 ble drept og over 100 skadd i terrorgrangrepet i grensebyen til Syria mandag.

 • Twitter blokkert i Tyrkia

  Flere internettselskap i Tyrkia blokkerte onsdag tilgangen til Twitter etter en rettsavgjørelse. Dette for å hindre spredning av bilder av selvmordsangrepet for to dager siden, ifølge en tjenestemann. Myndighetene sier de snart vil fjerne blokkaden.

 • Møte om økt sikkerhet etter terror

  Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu skal onsdag lede et møte om økt sikkerhet langs landets grenser etter det dødelige terrorangrepet i Suruc mandag. 32 mennesker ble drept og 100 såret da en bombe ble utløst midt i en samling ved et kultursenter.

 • Avviser utilsiktet terror-støtte

  Den tyrkiske regjeringen avviser beskyldninger om at Tyrkia i det stille støtter IS-ekstremister som opererer ut fra Syria. Tusener av fremmedkrigere har i løpet av de siste par årene tatt seg gjennom Tyrkia og krysset grensa for å slutte seg til IS.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no