– En mistenkt identifisert etter bombeangrepet i Tyrkia

Tyrkiske myndigheter har identifisert en mistenkt person etter at en selvmordsbomber drepte minst 32 mennesker i grensebyen Suruc mandag.

Besøkte skadde på sykehuset

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu besøkte tirsdag ettermiddag sårede på sykehuset i provinsen Sanliurfa.

Foto: HALIL SAGIRKAYA / Afp/NTB Scanpix

– En mistenkt har blitt identifisert, og alle tilknytninger internasjonalt og nasjonalt undersøkes nå, sa Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu i en TV-sendt tale.

Davutoglu uttalte at det var svært sannsynlig at angrepet ble utført av en person med tilknytning til opprørere i ekstremistgruppen Den islamske staten (IS).

– Men det blir ikke riktig å konkludere med noe før etterforskningen er over, sa den tyrkiske statsministeren.

Det er ikke klart om den identifiserte er personen som myndighetene mener gjennomførte selvmordsangrepet i Suruc.

Minst 20 personer er drept og over 60 personer såret i en eksplosjon i den tyrkiske byen Suruc, som ligger ved grensen til Syria.

Tyrkia anklager ekstremistorganisasjonen IS for å stå bak selvmordsangrepet mot et kultursenter i Suruc i går. 32 mennesker ble drept i angrepet.

Besøkte skadde på sykehuset

Davutoglu besøkte fem av de sårede på sykehuset i Sanliurfa-provinsen tirsdag ettermiddag, etter at visestatsminister Numan Kurtulmus, innenriksminister Sebahattin Öztürk og arbeidsminister Faruk Celik reiste til Suruc for å koordinere den videre etterforskningen.

Deretter holdt Davutoglu en pressekonferanse fra sykehuset. Han uttalte at angrepet er «rettet mot hele Tyrkia og at nasjonen må stå samlet mot terroren», melder den tyrkiske TV-stasjonen NTV.

– Vi har gitt nødvendige instrukser til innenriksdepartementet og skal vurdere ulike tiltak for å skjerpe grensesikkerheten, sa han.

Davutoglu avviste også alle beskyldninger om at Tyrkia i det stille støtter IS-ekstremister
som opererer ut fra Syria.

Terroraksjon i Suruc i Tyrkia.

Antall døde etter angrepet har nå steget til 32 personer. 29 personer er innlagt på sykehus.

Foto: Ap

Skulle reise til Kobani

Bomben gikk av ved et kultursenter i byen Suruc, en mil fra den syriske byen Kobani, der kurdiske styrker med støtte fra den USA-ledede koalisjonens luftangrep nedkjempet IS i januar.

Flere hundre medlemmer fra en sosialistisk ungdomsforening var samlet til en pressekonferanse da angrepet skjedde. Gruppen var på vei til Kobani, og skulle bygge et bibliotek og en lekeplass der.

Davutoglu har allerede utpekt IS som skyldig for angrepet. Minst 32 mennesker ble drept i eksplosjonen. 29 personer er innlagt på sykehus. Tyrkiske medier hevder at en 18 år gammel kvinne fra IS gjennomførte angrepet, men disse opplysningene er ikke bekreftet av offisielle kilder.

Begravelse i Suruc

Tirsdag ble flere av de drepte stedt til hvile Suruc, en seremoni med sterke følelser og enorm oppslutning fra byens folk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt