Hopp til innhold

Durek Verrett-klage opp i PFU

Pressens Faglige Utvalg (PFU) skal onsdag behandle en klage fra Durek Verrett rettet mot Se og Hør. Klagen handler om et oppslag på ti sider i ukebladet fra 17. desember i fjor, hvor Verretts helsetilstand og sykdom ble omtalt.

Verrett hadde ikke selv medvirket til saken og takket nei da Se og Hør oppsøkte ham på gata i Los Angeles for å spørre om et intervju.

– En slik massiv og detaljert reportasje om sensitive helseopplysninger er svært utleverende og belastende for Durek Verrett. Belastningen forsterkes av at Se og Hør gir leseren inntrykk av at Durek Verrett har medvirket til omtalen, skriver Verrett i sin klage til PFU, som er sendt via advokat Kyrre Eggen.

Se og Hør avviser på sin side at de har brutt god presseskikk. De viser blant annet til at Verrett ved andre anledninger tidligere har vært åpen om sykdom, blant annet i 2012.

Videre viser Se og Hør til at Verrett jevnlig uttaler seg i mediene om sitt virke som sjaman, og at han har kommet med flere omdiskuterte uttalelser om helse.

«I forlengelsen av dette kommer det at Verrett også tar betalt for sine sjaman‐tjenester innenfor nettopp dette feltet, herunder på boksalg, kurs og foredrag. (…) Dette forholdet underbygger også at det har nyhetsverdi å omtale Durek Verretts forhold til det profesjonelle helsevesenet, og hans helsetilstand», skriver Se og Hør i sitt tilsvar. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no