Hopp til innhold
Drapsetterforskere jobber i Lier etter at en kvinne ble drept natt til lørdag.
Foto: Joakim Fjeldli

Drapssak i Lier

Oppsummert

Politiet har siktet en mann i 40-årene for drap etter at Sukanya Banglek (69) ble funnet død i sin leilighet i Lier natt til lørdag 8. januar. Det var mannen selv som kontaktet politiet. Navnet på avdøde er offentliggjort i samråd med pårørende.

 • 41-åring dømt for Lier-drapet

  41 år gammel mann dømt til ti og et halvt års fengsel for drapet på Sukanya Banglek, skriver TV 2. Dommen vil bli anket, opplyser forsvareren.

 • Påtalemyndigheten ber om over 10 års fengsel for Lier-drapet

  Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om fengsel i 10 år og 6 måneder for 41-åringen som drepte Sukanya Banglek (69) i Lier natt til 8. januar i fjor.

  – Jeg mener det er bevist at det er et forsettlig drap, og da er utgangspunktet 12 år. Så skal han ha noe fradrag for at han meldte seg til politiet og har bidratt i etterforskningen, sier statsadvokat Vibeke Gjøslien til TV 2.

  Mannen har erkjent at det var han som utførte volden som førte til at hun døde, men forklart at han aldri hadde til hensikt å drepe 69-åringen.

 • Mann tiltalt for Lier-drapet.

  En mann i begynnelsen av 40-årene er tiltalt for drapet på Sukanya Banglek i Lier i januar. 69-åringen døde av skadene etter at hun ble utsatt for grov vold. Det er satt av to dager til rettssaken i Buskerud tingrett i begynnelsen av januar 2023.

  Mannen har sittet i varetekt siden pågripelsen. Forsvarer Jon Anders Hasle sier til NRK at mannen erkjenner at han er skyldig i volden som førte til at kvinnen døde. Spørsmål om eventuell straffskyld vil ikke bli besvart før rettssaken.

  Det var den 8. januar i år at den svenske kvinnen Sukanya Banglek ble funnet død i en bolig i Lier i Viken fylke.

 • Sukanya Banglek (69) ble drept i Lier

  Det var den 69 år gamle Sukanya Banglek som ble drept i Lier natt til lørdag 8. januar. Hun var svensk statsborger. Hun etterlater seg to voksne sønner. De pårørende er varslet.

  En 40 år gammel mann er varetektsfengslet mistenkt for drapet. Mannen er norsk statsborger, opplyser Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

  Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om eventuelt motiv for drapet, opplyser politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sør-Øst politidistrikt.

  69 år gamle Sukanya Banglek ble drept i Lier
  Foto: Politiet / NRK
 • Drapsmistenkt i Lier fengslet

  Mannen i 40-årene som ble pågrepet mistenkt for drap på en kvinne i 60-årene natt til lørdag 8. januar er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll, isolasjon og mediaforbud. Politiet fortwsetter etterforskningen med vitneavhør og gjennomgang av innhentet materiale, opplyser politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sør-Øst politidistrikt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no