Hopp til innhold
Jonas sitter i en gråblå sofa og smiler til kameraet. Han har blondt hår, kort, blondt skjegg og beige t-skjorte. Han sitter med begge armene oppå sofaryggen.
Foto: Øistein Solli / NRK

Drapet på Jonas Aarseth Henriksen

Oppsummert

Jonas Aarseth Henriksen (30) ble funnet død i nærheten av en hytte i Nes i Ådal torsdag 17. august 2023. Fem personer er siktet i saken.

 • Politiet: Flere av de siktede prøveskjøt mot et tre før drapet

  Noen uker før Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept i augustr i fjor, skal flere av de siktede ha prøveskutt det antatte drapsvåpenet i skogen. Politiet har tatt med seg treet som skal ha vært fullt av kulehull.

  – Funnene er ikke avgjørende og de samsvarer med forklaringer fra flere av de siktede, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit til NRK.

  Det var TV 2 som først meldte om saken.

 • Framstilles ikke for ny varetekt nå

  Mannen som fortsatt er varetektsfengslet siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen, starter soningen av en tidligere dom på 75 dagers fengsel, derfor blir det ingen ny fremstilling for varetekt tirsdag.

  Politiinspektør Odd Skei Kostveit sier til NRK at politiet kommer til å pågripe mannen og be om ny en ny varetektsperiode når dommen er sonet, dersom bevissituasjonen ikke har endret seg vesentlig.

  Han sier det er et mål å avslutte etterforskningen før sommerferien og sende saken til statsadvokaten som eventuelt tar ut tiltale.

  Jonas Aarseth Henriksen ble funnet død torsdag ettermiddag.
  Foto: PRIVAT
 • Jonas-saka: Fengslar 28-åringen likevel

  Lagmannsretten ville lauslate 28-åringen som er sikta for drapet på Jonas Henriksen. I dag blei det klart at 28-åringen framleis skal sitje i fengsel.

  – Opphavleg blei vår klient varetektsfengsla av tingretten til 14. februar. Etter ankebehandling har lagmannsretten kome til at anka vår fører fram, og vår klient blir lauslaten seinast 9. januar, seier advokat Thomas Randby i ei pressemelding.

  Etter den nærståande lauslatinga blir mannen overført til soning av ein tidlegare straffedom på 75 dagar.

  28-åringen blei pågripen i september i haust, ein månad etter at drapet skjedde. Politiet har uttala at det er han dei trur lurte Henriksen til hytta der han blei drepen.

 • 28-åring frå Innlandet framleis fengsla

  28-åringen frå Innlandet som er sikta for drapet på Jonas Aarseth Henriksen (30), blir ikkje sett fri, har Høgsterett bestemt. Det skriv NTB.

  Borgarting lagmannsrett bestemte torsdag at mannen skulle settast fri. Søndag oppheva Høgsterett avgjerda.

  Dei fire andre som er sikta for drap eller å ha medverka til drap, er allereie sett fri. 28-åringen var den første som vart pågripe for drapet. Politiet meiner det var han som lurte Henriksen opp til hytta der drapet skjedde.

  Som dei andre sikta, nektar mannen straffskuld.

  I alt er fem menn sikta for drap eller medverking til drapet på Henriksen. 28-åringen, ein 30-åring, to 32-åringar og ein 35-åring. Ein mann i 30-åra er i tillegg sikta for skadeverk i samband med drapsetterforskinga.

  Ankeutvalet i Høgsterett oppheva nyttårsaftan lagmannsretten si avgjerd om å lauslate den sikta 28-åringen frå varetekt.

  – Vi tar Høgsterett si avgjerd til etterretning. Saka blir behandla på nytt i lagmannsrette, seier advokat Thomas Randby i Elden Advokatfirma, i ei pressemelding. Han forsvarar den sikta saman advokat Ellen Tvedten Jorem.

  OPPDATERT Jonas Henriksen 16:9 utan logo
 • Høyesterett vil ikke løslate 28-åringen som er siktet for drap på Jonas Henriksen

  28-åringen som er siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen (30), blir ikke løslatt, har Høyesterett bestemt.

  Borgarting lagmannsrett besluttet torsdag at mannen skulle løslates. Søndag opphevet Høyesterett avgjørelsen.

  De fire andre som er siktet for drap eller medvirkning til drap, er allerede løslatt. 28-åringen var den første som ble pågrepet for drapet. Politiet mener det var han som lurte Henriksen opp til hytta der drapet skjedde.

  Mannen nekter i likhet med de andre siktede straffskyld.

  I alt er fem menn siktet for drap eller medvirkning til drapet på Henriksen – 28-åringen, en 30-åring, to 32-åringer og en 35-åring. En mann i 30-årene er i tillegg siktet for skadeverk i forbindelse med drapsetterforskningen. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no