Løpesedler med bilde av den savnede journalisten Jamal Khashoggi
Foto: OZAN KOSE / AFP

Drapet på Jamal Khashoggi

Oppsummert

Den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept rett etter at han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober 2018. Etterretningsrapporter som er lekket utpeker kronprins Salman som den som beordret drapet.

 • USA vil ikke bryte kontakten

  Amerikanske myndigheter vil endre og ikke bryte forholdet til Saudi-Arabia etter rapporten om drapet på Jamal Khashoggi, sier utenriksminister Antony Blinken. En etterretningsrapport slår fast at Saudi-Arabias mektige kronprins godkjente drapet på journalisten.

 • USA: Prins godkjente Khashoggi-drap

  Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman, godkjente drapet på den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi. Det er konklusjonen i en amerikansk etterretningsrapport som ble offentligjort fredag. Rapporten ble laget like etter drapet i 2018.

  Mohammed bin Salman
  Foto: Fayez Nureldine / AFP
 • Biden droppet Khashoggi-tema

  Drapet på journalist Jamal Khashoggi var ikke tema da USAs president Joe Biden for første gang snakket med Saudi Arabias kong Salman. Møtet mellom de to ble holdt kort tid før offentliggjøringen av en rapport som trolig avslører at kongens sønn, kronprins Mohammed bin Salman var innblandet i drapet på Khashoggi.

Journalisten har vært savnet siden han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no