Løpesedler med bilde av den savnede journalisten Jamal Khashoggi
Foto: OZAN KOSE / AFP

Drapet på Jamal Khashoggi

Oppsummert

Den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept rett etter at han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Etterretningsrapporter som er lekket utpeker kronprins Salman som den som beordret drapet.

 • Saudi-Arabia refsar Senatet i USA

  Saudi-Arabia hevdar at det amerikanske Senatet, som har vedteke ein resolusjon om å stanse militærstøtta til krigen i Jemen, driv med «innblanding». Utanriksdepartementet fordømmer posisjonen Senatet har innteke. – Den er basert på falske påstandar.

 • Khashoggi og andre årets person

  Den avdøde saudiske journalisten Jamal Khashoggi og andre drepne og fengsla journalistar er av magasinet Time kåra til «Person of the Year» for 2018.

  Laster Twitter-innhold
 • Lydopptak med Khashoggis siste ord

  Jamal Khashoggis siste ord før han døde var «jeg får ikke puste», ifølge en CNN-kilde som har lest en utskrift av lydopptak fra drapet som skjedde på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Ifølge CNN ble det også registert lyd av en sag.

 • Nekter å utlevere til Tyrkia

  Saudi-Arabia nekter å utlevere noen av sine borgere til Tyrkia i sammenheng med at journalisten Jamal Khashoggi ble drept på det saudiske konsulatet i Istanbul. Det sier utenriksministeren. Påtalemyndigheten i Istanbul har krevd utlevering.

Journalisten har vært savnet siden han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no