Løpesedler med bilde av den savnede journalisten Jamal Khashoggi
Foto: OZAN KOSE / AFP

Drapet på Jamal Khashoggi

Oppsummert

Den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept rett etter at han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober 2018. Etterretningsrapporter som er lekket utpeker kronprins Salman som den som beordret drapet.

 • Fem dødsdømt for Khashoggi-drapet

  Fem personer er dømt til døden for drapet på journalisten Jamal Khashoggi i oktober 2018. Det opplyser riksadvokaten i Saudi-Arabia, melder Reuters. Tre andre personer er dømt til fengselsstraffer på til sammen 24 år.

 • Tar ansvar for journalist-drapet

  Saudi-Arabias kronprins sier i et intervju at han tar «fullt ansvar» for drapet på journalist Jamal Khashoggi, men nekter å ha beordret drapet. I et intervju med «60 Minutes» kaller kronprins Mohammed bin Salman drapet for «avskyelig kriminalitet».

 • Twitter fjerna konto

  Twitter har fjerna kontoen til den tidligere kongelig rådgiveren, Saud al-Qahtani, som fikk sparken i fjor etter mistanke om innblanding i drapet på Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi, melder Reuters.

 • Trump «sint» over Khashoggi-drapet

  President Donald Trump sier at han er «sint» over drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi, men at ingen legger skylden på Saudi-Arabias kronprins Mohammed Bin Salman .

 • Ber FN følge opp Khashoggi-saken

  Forloveden til den drepte journalisten Jamal Khashoggi krever en internasjonal gransking etter en knusende rapport til FN som knytter Saudi-Arabias kronprins til drapet. Hun oppfordrer FN til å sette i gang en gransking av drapet.

  Jamal Khashoggi og Hatice Cengiz
  Foto: RTV
Journalisten har vært savnet siden han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no