Løpesedler med bilde av den savnede journalisten Jamal Khashoggi
Foto: OZAN KOSE / AFP

Drapet på Jamal Khashoggi

Oppsummert

Den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept rett etter at han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Etterretningsrapporter som er lekket utpeker kronprins Salman som den som beordret drapet.

 • Trump «sint» over Khashoggi-drapet

  President Donald Trump sier at han er «sint» over drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi, men at ingen legger skylden på Saudi-Arabias kronprins Mohammed Bin Salman .

 • Ber FN følge opp Khashoggi-saken

  Forloveden til den drepte journalisten Jamal Khashoggi krever en internasjonal gransking etter en knusende rapport til FN som knytter Saudi-Arabias kronprins til drapet. Hun oppfordrer FN til å sette i gang en gransking av drapet.

  Jamal Khashoggi og Hatice Cengiz
  Foto: RTV
 • Pompeo diskuterte ikke Khashoggi

  Drapet på journalist Jamal Khashoggi ble ikke tema for samtale da USAs utenriksminister Mike Pompeo i dag møtte Saudi-Arabias kong Salman, melder Reuters. Det er usikkert om Pompeo diskuterte drapet med kronprins Mohammed bin Salman da de møttes.

 • Vil ikke gi FBI Khashoggi-saken

  I USA avviser president Donald Trump at han vil la FBI etterforske drapet på Jamal Khashoggi. Den saudiarabiske journalisten jobbet for Washington Post i USA og ble drept på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Journalisten har vært savnet siden han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no