Løpesedler med bilde av den savnede journalisten Jamal Khashoggi
Foto: OZAN KOSE / AFP

Drapet på Jamal Khashoggi

Oppsummert

Den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept rett etter at han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Etterretningsrapporter som er lekket utpeker kronprins Salman som den som beordret drapet.

 • Kashoggi-siktet tok livet sitt

  En spionsiktet mann tyrkiske myndigheter arresterte etter drapet på Jamal Khashoggi, har tatt sitt eget liv i fengsel, ifølge myndighetene. Det melder AP. Mannen fra Emiratene var en av to påståtte etterretningsagenter som var under etterforskning.

 • Mistenkte spioner pågrepet i Tyrkia

  Tyrkia har pågrepet to personer fra De forente arabiske emirater, som de mistenker er spioner, og undersøker om de kan knyttes til drapet på Jamal Khashoggi. Khashoggi ble drept under et besøk i hjemlandets konsulat i Istanbul.

 • Nektes innreise til USA

  16 saudiarabiske statsborgere får innreiseforbud til USA som følge av drapet på den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi. Det opplyser USAs utenriksminister Mike Pompeo.

 • USA granskar enno Khashoggi-drapet

  USA granskar framleis drapet på den saudiarabiske regimekritikaren Jamal Khashoggi, seier den amerikanske utanriksministeren Mike Pompeo under sitt besøk i Ungarn, ifølgje Reuters. – USA vil stille alle som sto bak drapet, til ansvar, seier han.

Journalisten har vært savnet siden han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no