Hopp til innhold
Minnested for politidrepte George Floyd
Foto: Anders Magnus

Drapet på George Floyd

Oppsummert

Den tidligere politimannen Derek Chauvin er dømt for forsettelig drap på George Floyd. Afrikansk-amerikanske Floyd døde under en arrestasjon i mai 2020 der den hvite politimannen Derek Chauvin presset kneet mot halsen hans i over ni minutter.

 • Får ytterligere fengselsstraff i George Floyd-saken

  En tidligere politimann som var med på pågripelsen som førte til George Floyds død i 2020, har blitt dømt til ytterligere tre og et halvt år i fengsel.

  Ekspolitimannen J. Alexander Kueng sa seg i oktober skyldig i tiltalen om at han medvirket til drapet på Floyd, og dommen handler nettopp om rollen han spilte i Floyds død.

  Fengselsstraffen han ble idømt fredag kommer i tillegg til en tidligere dom han har fått i saken. Den fikk han for ikke å ha grepet inn for å stanse politikollega Derek Chauvin da han drepte George Floyd i mai 2020. (NTB)

 • Dømt for medvirkning til drap på George Floyd

  Tidligere politimann Thomas Lane er dømt til tre års fengsel for medvirkning til drap på George Floyd. Det melder ABC News.

  Lane hadde erkjent straffskyld for tiltalen, fra før av soner han en dom på to og et halvt års for å ha brutt Floyd rettigheter.

 • Drapsdømt politimann flyttet

  Derek Chauvin, politimannen som ble dømt for å ha drept George Floyd under en pågripelse, er flyttet til et føderalt fengsel med lavere sikkerhetsnivå.

  Chauvin har hittil sittet i et høysikkerhetsfengsel i delstaten Minnesota og har ofte sittet på isolat. Nå skal ha fortsette å sone i Arizona, i et føderalt fengsel med lavere sikkerhetsnivå, der han kan sone med færre restriksjoner. (NTB)

 • Floyd-saken: Tidligere politimenn dømt til fengsel

  Ekspolitimann J. Alexander Kueng er dømt til tre års fengsel for å ha krenket George Floyds rettigheter, og for å ha gjort for lite for å hindre at han ble drept. Kollegaen hans, Tou Thao, ble dømt til tre og et halvt års fengsel.

  Straffeutmålingen fant sted i Minneapolis i den amerikanske delstaten Minnesota tirsdag. De to ble i februar dømt for å ikke ha grepet inn for å stanse politikollega Derek Chauvin da han drepte George Floyd i mai 2020.

 • Dømt til over 20 års fengsel for å ha krenket George Floyds borgerrettigheter

  Tidligere politimann i Minneapolis, Derek Chauvin, er dømt til 20 år og 5 måneder i fengsel. Det på grunn av brudd på George Floyds borgerrettigheter. Det melder Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no