NRK Meny
eksplosjon kvæfjord
Foto: Adrian Dahl Johansen / NRK

Dødsbrann i Kvæfjord

Oppsummert

Politiet rykket ut fredag ettermiddag til en boligadresse i Borkenes i Kvæfjord. En person ble funnet livløs på stedet. Årsaken til eksplosjonen er foreløpig ukjent.

 • – Ikke en eksplosjon

  Det var en kort og intensiv brann som førte til at en mann mistet livet i Kvæfjord i Troms fredag, ikke en eksplosjon som først antatt. – Vi vet fortsatt ikke årsaken til brannen, sier fungerende stasjonssjef Oddmund Nilsen ved Harstad politistasjon til NTB.

 • Årsak til eksplosjon ikke kjent

  En mann i slutten av 50-årene mistet livet i en eksplosjon i et hus i Kvæfjord i Troms fredag. – Vi vet fortsatt ikke hva årsaken til eksplosjonen var. Arbeidet på stedet fortsetter over helgen, sier politijurist Steffen Ravnåsen til NTB lørdag.

 • Kritisk skadd etter eksplosjon

  En person skal være kritisk skadd etter en eksplosjon i et bolighus i Borkenes i Kvæfjord. Brannvesenet melder ifølge NTB at det har vært åpne flammer i huset. Huset skal fremdeles være kraftig røykfylt og brannvesenet på stedet jobber med å lufte ut røyken.

 • – Frykter nye eksplosjoner

  Et vitne på stedet sier til avisa at politiet ber folk holde avstand fordi de frykter nye eksplosjoner, og at naboer har blitt bedt om å holde seg innendørs, skriver Nordlys ifølge NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no