En mann døde etter eksplosjon i enebolig

Politiet i Midtre Hålogaland rykket ut i ettermiddag til et bolighus på Borkenes i Kvæfjord etter melding om en eksplosjon. Mannen i 50-årene som bodde der omkom senere av skadene.

eksplosjon kvæfjord

Både brann, ambulanse og politi er på plass på stedet.

Foto: Adrian Dahl Johansen / NRK

En person ble funnet livløs i et bolighus på Borkenes i Kvæfjord.

Alle nødetatene rykket ut. Personen var tidlig erklært kritisk skadd og ble fraktet først til Harstad for stabilisering, og deretter til Tromsø Universitetssykehus.

Mannen i 50-årene døde senere torsdag kveld av skadene han pådro seg, bekrefter Operasjonssentralen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Brøt opp døren

– Jeg hørte om eksplosjonen, og så masse røyk som kom ut fra taket. Vi gikk rundt huset og banken på døren, men ingen svarte. Så vi brøt opp døra, forteller nabo Øyvind Gjøsund som var første mann på stedet.

Gjøsund kjenner ikke godt til hvem som bodde i eneboligen, men vet hvem den nå omkomne mannen er.

– Men da vi var inne så vi ingen personer. Og da vi tittet opp trappa opp mot annen etasje, var det så tjukk røyk at vi ikke turte å gå lenger inn, sier Gjøsund.

Røykfylt enebolig

Den omkomne mannen skal ha bodd alene i huset der eksplosjonen skjedde, litt før klokken 15.30 fredag ettermiddag, forteller politiet.

kvæfjordeksplosjon

Årsaken til eksplosjonen er så langt ikke kjent.

Foto: ADRIAN DAHL JOHANSEN / NRK

Naboene meldte om et stort smell. Deretter kunne man se at huset var kraftig røykfylt. Brannvesenet på stedet jobbet i over en time med å lufte ut røyken.

- Nå har politiet tatt over og etterforsker med åstedsgranskere, sier Magne Brunes, underbrannmester ved 110-sentralen i Salten.

Ukjent årsak til eksplosjon

Teknikere har jobbet utover fredag kveld for for å undersøke eksplosjonsårsaken.

- Vi er ferdig på åstedet, men vi kan ikke konkludere med noe enda. Så snart vi vet noe mer, vil vi offentliggjøre eksplosjonsårsaken, sier Kåre Munkholm, operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Naboer har skrevet på sosiale medier at det har vært en gasseksplosjon som var årsaken, men dette mener underbrannmesteren i Salten er lite sannsynlig.

- Vi har ikke fått melding om dette. Og hvis det var en gasseksplosjon ville vinduene vært blåst ut, noe vi heller ikke har fått beskjed om, sier Brunes.

Evakuerte naboer

Operasjonssentralen ved Midtre Hålogaland politidistrikt sier nå at én åstedsgransker er på stedet.

Huset ligger i et tett boligområde og like i nærheten av barne- og ungdomsskolen på Borkenes.

De nærmeste naboene ble evakuert og politiet sperret av område rundt. Naboene skal nå få gå tilbake til sine hus.

Laster kart, vennligst vent...

Saken oppdateres