Hopp til innhold
Lys for døde flyktninger i Budapest
Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

Døde flyktninger funnet i lastebil

Oppsummert

Ungarsk politi har arrestert tilsammen 5 menn som er siktet for menneskesmugling. 71 mennesker ble funnet døde i en lastebil som ble forlatt på motorveien ved Eisenstadt i Østerrike torsdag. Østerriksk politi tror de døde er flyktninger fra Syria.

 • Vil utlevere sjåfør til Austerrike

  Bulgaria vil utlevere sjåføren som frakta 71 døde flyktningar gjennom Austerrike i førre månad, melder NTB. Austerrike ønskjer mannen heim. Myndigheitene meiner den 32-år gamle sjåføren er ein del av eit organisert kriminelt nettverk. Mannen nektar å ha noko med saka å gjere.

 • Holder minnegudstjeneste i Wien

  I Wien skal det i kveld holdes en minnegudstjeneste over de 71 flyktningene som ble funnet døde i en lastebil ved grensen til Ungarn i forrige uke. Det er også ventet at det blir arrangert en demonstrasjon. Flyktningene døde trolig av oksygenmangel.

 • Flyktningene døde av kvelning

  De 71 flyktningene som ble funnet døde i en lastebil i Østerrike torsdag, døde av kvelning, viser en foreløpig obduksjonsrapport. 16 av de 71 døde har blitt obdusert av østerrikske etterforskere. De døde var trolig flyktninger fra Syria.

 • Ny pågripelse i Ungarn

  Det er gjort en ny pågripelse i Ungarn etter at 71 flyktninger ble funnet døde i en lastebil i Østerrike torsdag. Ungarsk politi opplyser søndag formiddag at en ungarsk mann ble pågrepet sent lørdag. Fra før er fire personer varetektsfengslet i saken.

Politiet i Østerrike om de omkomne flyktningene
Knut Magnus Berge oppsummerer pressekonferansen til politiet i Østerrike.
Politiet i Østerrike holder pressekonferanse om funnene av flyktinger i en lastebil torsdag.
Utenriksmedarbeider Jan Espen Kruse rapporterer fra Østerrike.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no