Normal

Opptil 50 flyktninger funnet døde i lastebil

Så mange som 50 migranter er funnet døde i en lastebil i Østerrike. NRK er nå på stedet der lastebilen befinner seg.

Bilen der flyktningene døde

Det var i denne lastebilen, med ungarske skilter, de opptil 50 døde flyktningene ble funnet på en motorvei i Østerrike.

Foto: Jan Espen Kruse / NRK

Den østerrikske polititalsmannen Gerald Prangl sier til NRK at de omkomne trolig har ligget en stund i lastebilen. Talsmannen sier det ikke rett ut, men dette kan tyde på at de døde underveis og ikke på parkeringsplassen.

– Bilen med de omkomne er nå fraktet til et av veivesenets anlegg, og etterforskere fra østerriksk politi gjennomgår nå bilen, sier polititalsmannen.

- Lastebilen skal nå fraktes til et kjølelager i Nickelsdorf i Østerrike, opplyser politiet.

Intervju med polititalsmann Gerald Pangl

– Gjør dypt inntrykk

– Dette er en tragedie som gjør et dypt inntrykk på oss alle, sier Østerrikes innenriksminister Johanna Mikl-Leitner, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Menneskehandlere er kriminelle. De som fortsatt tror at slike mennesker er snille hjelpere kan vi ikke hjelpe, sa Mikl-Leitner.

Østerrikes innenriksminister
Foto: STR / Ap

Lastebilen, som hadde opptil 50 døde mennesker inne i lasterommet, ble funnet parkert på siden av en motorvei i delstaten Burgenland, opplyste polititalsmann Hans Peter Doskozil på en pressekonferanse i ettermiddag.

På motorveien

Funnet ble gjort i en parkert lastebil på motorveien A4 torsdag morgen, ifølge kildene til avisa Krone. Så langt ser det ut til at migrantene kan ha blitt kvalt.

Hans Peter Doskozil
Foto: ATORF

En talsmann for innenriksdepartementet i Østerrike sier at en tilhenger til en lastebil ble funnet ved motorveien ved byen Parndorf.

Se kart nederst i saken.

– Det er dessverre mange døde mennesker inne i den, sa talsmannen. Ha la til at han ikke hadde et eksakt tall på hvor mange som var døde.

Lastebilen hadde ungarske skilter, og ungarsk politi samarbeider nå med politiet i Østerrike for å finne sjåføren, opplyser en talsmann for den ungarske statsministeren til nyhetsbyrået Reuters.

Teknikere på stedet
Foto: DIETER NAGL / Afp

Skjedd flere ganger

Flere ganger i løpet av sommeren er det blitt oppdaget migranter skjult i lastebiler i landet.

Tidligere i august ble 85 personer funnet innelåst og forlatt i et kjøretøy på motorveien.

Flyktningene, blant dem en gravid kvinne, ble da tvunget til å lage hull i veggene på lastebilen for å kunne puste, og flere av dem var i så dårlig form at de måtte fraktes til sykehus, ifølge den østerrikske kringkasteren ORF.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt