NRK Meny
Det er satt frem blomster og lys ved åstedet på Wilds Minne skole der en kvinne og en gutt ble knivstukket mandag og døde senere av skadene.
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Dobbeltdrap i Kristiansand

Oppsummert

En 16 år gammel gutt har erkjent drapet på en 14 år gammel gutt og en 48 år gammel kvinne i Kristiansand i desember 2016. 16-åringen ble i tingretten dømt til 11 års forvaring, men anket dommen, og ble i lagmannsretten dømt til 11 års fengsel.

 • Anker erstatning til Høyesterett

  16-åringen som er dømt for dobbeltdrap, anker erstatningen til de etterlatte til Høyesterett, sier forsvarer Svein Kjetil Stallemo. Han ble i lagmannsretten dømt til å betale de etterlatte rundt 1,5 millioner, men mener han skal frifinnes for kravene

 • Skuffet over dommen

  – Jeg hadde trodd dommen fra tingretten ville stå. Jeg kan ikke skjønne hva som skal til for å gi forvaringsdom når ikke dette gjør det, sier Morten Andersen som er enkemann etter Tone Ilebekk. Les mer her.

  Intervju med Morten Andersen etter dommen fra lagmannsretten i dobbeltdrapssaken i Kristiansand.
 • Faren til Jakob: – Skuffet

  – Vi er skuffet. Det er det jeg kan si, sier faren til Jakob Abdullahi Hassan, Abdullahi Hassan til NRK få minutter etter at det ble kjent at 16-åringen ble i Agder lagmannsrett dømt til fengsel og ikke forvaring for dobbeltdrapene i Kristiansand.

Intervju med Morten Andersen etter dommen fra lagmannsretten i dobbeltdrapssaken i Kristiansand.
– Det blir en stor belastning for de etterlatte å skulle gå gjennom ankesaken etter dobbeltdrapet, sier bistandsadvokat for Tone Ilebekks familie, Tove Karlsen Westbye.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no