Det er satt frem blomster og lys ved åstedet på Wilds Minne skole der en kvinne og en gutt ble knivstukket mandag og døde senere av skadene.
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Dobbeltdrap i Kristiansand

Oppsummert

En 16 år gammel gutt har erkjent drapet på en 14 år gammel gutt og en 48 år gammel kvinne i Kristiansand i desember 2016. 16-åringen ble i tingretten dømt til 11 års forvaring, men anket dommen, og ble i lagmannsretten dømt til 11 års fengsel.

 • Etterforskningsledere i retten

  To etterforskningsledere er tiltalt for grovt brudd på tjenesteplikten. Bakgrunnen er at de i 2016 gjennomførte avhør av en 15-åring som tilsto dobbeltdrap i Kristiansand, uten forsvarer til stede, skriver fvn. De to mener de ikke har gjort noe galt.

 • – Grovt brudd på tjenesteplikten

  Riksadvokaten mener to polititjenestemenn i Agder er skyldig i grovt brudd på tjenesteplikten etter at avhøret av en drapssiktet 15-åring skjedde uten forsvarer. Gutten ble i desember 2016 avhørt av politiet i 40 minutter etter at det ble bestemt at han skulle siktes for dobbeltdrapet på Lund, skriver Fædrelandsvennen.

 • Anker avgjørelse

  En avgjørelse fra Spesialenheten for politisaker i en dobbeltdrapssak i Kristiansand i 2016 blir anket. Det bekrefter den da 15 år gamle guttens forsvarer Svein Kjetil Stallemo.

 • Dømt til å betale etter dobbeltdrap

  Høyesterett har avgjort at 17-åringen som begikk dobbeltdrap i Kristiansand, må betale full erstatning selv om han ikke er voksen. Han ble dømt til å betale 1,4 millioner kroner i erstatning til de dreptes etterlatte, da Høyesterett forkastet anken.

  Blomsterhav lund Dobbeltdrap
  Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK
Intervju med Morten Andersen etter dommen fra lagmannsretten i dobbeltdrapssaken i Kristiansand.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no