Det er satt frem blomster og lys ved åstedet på Wilds Minne skole der en kvinne og en gutt ble knivstukket mandag og døde senere av skadene.
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Dobbeltdrap i Kristiansand

Oppsummert

En 16 år gammel gutt har erkjent drapet på en 14 år gammel gutt og en 48 år gammel kvinne i Kristiansand i desember 2016. 16-åringen ble i tingretten dømt til 11 års forvaring, men anket dommen, og ble i lagmannsretten dømt til 11 års fengsel.

 • Etterforskningsledere dømt

  Kristiansand tingrett har funnet to etterforskningsledere skyldig i grovt brudd på tjenesteplikten. Bakgrunnen er at de i 2016 gjennomførte avhør av en 15-åring som tilsto dobbeltdrap i Kristiansand, uten forsvarer til stede, skriver fvn.no.

 • Politimennene forklarer seg

  I dag fortsetter rettssaken mot de to Kripos-betjentene som er tiltalt for grovt brudd på tjenesteplikten under etterforskningen av dobbeltdrapssaken på Lund. De ledet etterforskningen, og lot den drapssiktede 15-åringen forklare seg uten forsvarer.

  Aktor riksadvokaten Heidi Reinholdt-Østbye
  Foto: Christina Cantero / NRK
 • – De er høyt respekterte 

  Aktor Heidi Reinholdt-Østbye mener de to politibetjentene bør straffes. – Begge er dyktige, samvittighetsfulle (...) og høyt respekterte. Dette kommer ikke til å endre på det, sier Reinholdt-Østbye.

 • Erkjenner ikke straffeskyld

  Ingen av politibetjentene som er tiltalt for grovt brudd på tjenesteplikten erkjenner straffskyld. Den ene politibetjenten jobber i Agder politidistrikt, den andre i Kripos. De er tiltalt for å ha avhørt en drapssiktet 15-åring uten forsvarer til stedet.

Intervju med Morten Andersen etter dommen fra lagmannsretten i dobbeltdrapssaken i Kristiansand.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no