NRK Meny
Det er satt frem blomster og lys ved åstedet på Wilds Minne skole der en kvinne og en gutt ble knivstukket mandag og døde senere av skadene.
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Dobbeltdrap i Kristiansand

Oppsummert

En 16 år gammel gutt har erkjent drapet på en 14 år gammel gutt og en 48 år gammel kvinne i Kristiansand i desember 2016. 16-åringen ble i tingretten dømt til 11 års forvaring, men anket dommen, og ble i lagmannsretten dømt til 11 års fengsel.

 • Gruer seg til ankerettssaken

  Morten Andersen, enkemannen til Tone Ilebekk, gruer seg til mandagens ankerettssak. Høyesterett skal ta stilling til om 16-åringen som er dømt for dobbeltdrapet i Kristiansand må betale erstatning til de etterlatte. – En stor påkjenning for familien.

 • Skal vurdere erstatning

  Førstkommende mandag starter ankerettssaken etter dobbeltdrapet ved Wilds Minne skole i Kristiansand i 2016. Høyesterett skal ta stilling til om den dømte 16-åringen skal betale erstatning til de etterlatte.

 • Dobbeltdrapet til Høgsterett

  Høgsterett skal ta stilling til om 16-åringen som er dømd for dobbeltdrapet i Kristiansand skal betale erstatning til dei etterletne. Guten har godteke 11 års fengsel, men anka erstatningskravet på 1,4 millionar kroner, skriv Fædrelandsvennen.

  Blomsterhav lund Dobbeltdrap
  Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK
Intervju med Morten Andersen etter dommen fra lagmannsretten i dobbeltdrapssaken i Kristiansand.
– Det blir en stor belastning for de etterlatte å skulle gå gjennom ankesaken etter dobbeltdrapet, sier bistandsadvokat for Tone Ilebekks familie, Tove Karlsen Westbye.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no