Hopp til innhold
Det er satt frem blomster og lys ved åstedet på Wilds Minne skole der en kvinne og en gutt ble knivstukket mandag og døde senere av skadene.
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Dobbeltdrap i Kristiansand

Oppsummert

En 16 år gammel gutt har erkjent drapet på en 14 år gammel gutt og en 48 år gammel kvinne i Kristiansand i desember 2016. 16-åringen ble i tingretten dømt til 11 års forvaring, men anket dommen, og ble i lagmannsretten dømt til 11 års fengsel.

 • Etterforskningsledere dømt

  Kristiansand tingrett har funnet to etterforskningsledere skyldig i grovt brudd på tjenesteplikten. Bakgrunnen er at de i 2016 gjennomførte avhør av en 15-åring som tilsto dobbeltdrap i Kristiansand, uten forsvarer til stede, skriver fvn.no.

 • Politimennene forklarer seg

  I dag fortsetter rettssaken mot de to Kripos-betjentene som er tiltalt for grovt brudd på tjenesteplikten under etterforskningen av dobbeltdrapssaken på Lund. De ledet etterforskningen, og lot den drapssiktede 15-åringen forklare seg uten forsvarer.

  Aktor riksadvokaten Heidi Reinholdt-Østbye
  Foto: Christina Cantero / NRK
 • – De er høyt respekterte 

  Aktor Heidi Reinholdt-Østbye mener de to politibetjentene bør straffes. – Begge er dyktige, samvittighetsfulle (...) og høyt respekterte. Dette kommer ikke til å endre på det, sier Reinholdt-Østbye.

Intervju med Morten Andersen etter dommen fra lagmannsretten i dobbeltdrapssaken i Kristiansand.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no