Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 6. april

** Suu Kyi avviser FNs påstander
** USA advarer Russland etter gass-angrepet i Syria
** Rester av uværet i New Zealand herjer

Dette skjedde i nattt
Foto: NTB Scanpix

Suu Kyi benekter etnisk rensing i Myanmar

Det er ikke riktig å kalle hendelsene i den muslimske Rakhine-regionen i Myanmar for etnisk rensing. Det sier Myanmars reelle leder, Aung San Suu Kyi, i et intervju med BBC. FNs mener landet begår grove overgrep mot den muslimske minoriteten. Bakgrunnen er en oppblussing av konfliktene i delstatene Kachin og Shan nord i landet.

Les mer: Suu Kyi benekter FNs påstander

USAs utanriksminister advarer Russland

USAs utenriksminister Rex Tillerson advarer Russland etter gass-angrepet i Syria. Tillerson sier Russland «må tenke nøye gjennom» sin støtte til det syriske regimet, melder AFP. Minst 86 mennesker ble ifølge en eksilgruppe drept da innbyggerne i Khan Sheikoun vest i Syria ble angrepet med gass tirsdag. Blant dei drepte er det 30 barn og 20 kvinner, hevder Syrian Observatory for Human Rights.

Rester av syklon herjer New Zealand

Rundt 2.000 innbyggere måtte hasteevakueres mens vannet fosset inn i byen Edgecumbe i New Zealand. Etter store nedbørsmengder brast en elvevoll i byen. Det verste skal imidlertid være over på Nordøya, der flyginger inn og ut av Wellington gjenopptas i dag. Nå står Sørøya for tur, der det er ventet kraftig vind og mye nedbør det kommende døgnet. Landets meteorologiske institutt sier det er håp om bedre vær til helga, ifølge NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no