Dette skjedde natt til 31. oktober

**Facebook sier 126 millioner fikk innhold fra falske russiske kontoer
**Stoltenberg diskuterte Nord-Korea med Abe
**Brann i bygning med seks leiligheter i Horten

Dette skjedde natt til 31. oktober 2017
Foto: REUTERS/Kazuhiro Nogi/Pool / CLIFF OWEN/AP

Facebook: 126 millioner amerikanere fikk innhold fra falske russiske kontoer
Facebook innrømmer nå at russisk desinformasjon kan ha nådd 126 millioner amerikanere under valgkampen i fjor – på folks egne Facebook-sider. Også Google må medgi at de har blitt brukt av russiske «troll»-fabrikker, som har lastet opp over 1000 videoer på Youtube.

James Clapper

USAs tidligere nasjonale etterretningssjef James Clapper.

Foto: Cliff Owen / AP

–Det vi har sett er en fremmed makt som aktivt og aggressivt har forsøkt å påvirke politiske prosesser og undergrave vårt system, sier USAs tidligere nasjonale etterretningssjef James Clapper til tidsskriftet Politico.

Han mener at med sin aktivitet for å påvirke amerikansk politikk har «russerne alt lykkes ut over sine villeste fantasier.»

Stoltenberg diskuterte Nord-Korea med Abe
Natos leder Jens Stoltenberg er på plass i Japans hovedstad Tokyo der han møtte statsminister Shinzo Abe i natt norsk tid.

Det svært spente forholdet til Nord-Korea. Stoltenberg vil blant annet jobbe for at alle land overholder de vedtatte sanksjonene mot regimet i Pyongyang.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg shakes hands with Japan's PM Abe following their joint remarks announcement at Abe's official residence in Tokyo

Natos leder Jens Stoltenberg og Japans statsminister Shinzo Abe møttes i Tokyo.

Foto: Pool / Reuters

– Det er viktig for Nato å legge å legge press på Nord-Korea, og å sikre at alle land implementerer sanksjonene mot landet for å sikre en fredelig løsning, sa leder Stoltenberg til Reuters, før møte med Abe tirsdag morgen.

Brann i bygning med seks leiligheter i Horten
Ingen ble skadd da det begynte det å brenne i et kommunalt boligkompleks i Grønligata i Horten natt til tirsdag.

– De som bor i leiegården skal være evakuert. Det skal ikke være noen umiddelbar fare for spredning til nabobygninger, sa operasjonsleder Inge Omlid Landsrud hos politiet i Vestfold til NRK.

Rundt klokka 02 meldte politiet at brannvesenet hadde kontroll på brannen. De mistenker at brannen startet da en beboer laget mat på verandaen.

Laster kart, vennligst vent...

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no