Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 30. april

•Skandalerammet minister i Storbritannia går av.
•Syriske medier: Eksplosjoner utenfor Hama og Aleppo.
•Eiketre-mysteriet utenfor Det hvite hus oppklart.

Dette skjedde i natt 30. april

Dette skjedde natt til 30. april.

Foto: HANDOUT / STAFF

Skandalerammet minister i Storbritannia går av.

Den britiske innenriksministeren Amber Rudd trekker seg etter kritikk av departementets behandling av ulovlige innvandrere fra Karibia.

Rudd har fått kraftig kritikk den siste uken for ikke å ha fortalt hele sannheten i den såkalte Windrush-skandalen som har herjet britisk innenrikspolitikk de siste to ukene.

I snart to uker har hun slitt med å forklare hvorfor etterkommere av den såkalte Windrush-generasjonen, som var invitert til Storbritannia som arbeidsinnvandrere mellom 1948 og 1971, plutselig fikk merkelappen ulovlige innvandrere.

FILE PHOTO: Britain's Home Secretary Amber Rudd answers an urgent question on the treatment of members of the Windrush generation and their families in the House of Commons, in London

Innenriksminister Amber Rudd går av som følge av Windrush-skandalen som har preget britisk innenrikspolitikk de siste to ukene.

Foto: Handout / Reuters

Syriske medier: Eksplosjoner utenfor Hama og Aleppo.

Ifølge syrisk militære har raketter truffet flere militære mål i provinsen Hama og på landsbygda utenfor Aleppo, melder nyhetsbyrået SANA.

– Ny aggresjon fra våre fiender, sier statlig syrisk tv om rakettangrepet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

I et nyhetsvarsel meldte syrisk tv at rakettangrepene skjedde klokka 22.30 lokal tid. Det er ikke kjent hvem som står bak de angivelige angrepene, eller om det er noen sårede.

Hama, Aleppo

Eiketre-mysteriet utenfor Det hvite hus oppklart.

Mysteriet med det forsvunne eiketreet som ble plantet ved Det hvite hus av Frankrikes president Emmanuel Macron og USAs president Donald Trump, er oppklart.

Treet, som var en gave fra Macron i forbindelse med det tre dager lange statsbesøket i uka som gikk, ble plantet av de to presidentene mandag. Men da pressefotografer skulle ta bilder av det søndag, var det kun en jordflekk igjen.

Det hvite hus ønsket først ikke å kommentere den mystiske forsvinningen, men senere samme dag kom de med forklaringen. Treet er satt i karantene som følge av frykt for at parasitter skulle spre seg til de andre trærne i hagen, skriver Reuters.

USA-FRANCE/

PLANTET SAMMEN: Det var de to statslederne selv som sørget for å få gaven fra Macron i jorda på plenen utenfor Det hvite hus.

Foto: STAFF / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no