Dette skjedde natt til 2. januar

**Eksplosjon i boligblokk i Sverige
**EU legger press på Iran
**New Yorks ballettsjef trekker seg etter sexanklager

Dette skjedde natt til 2. januar
Foto: SVT / SCANPIX

Eksplosjon i boligblokk i Sverige
En person er alvorlig skadd etter en eksplosjon i en boligblokk i Helsingborg i Sverige. Bombegruppen er på vei til stedet.

Eksplosjonen skal ha skjedd i en trappeoppgang i en boligblokk i Södergatan og førte til store materielle skader. Det er ikke klart hva som har eksplodert.

Eksplosjon i leilighet i Helsingborg

En person skal ha blitt alvorlig skadd i eksplosjonen.

Foto: Mikael Nilsson / SVT

Politiet fikk melding om den kraftige eksplosjonen rett før klokken 1 natt til tirsdag. Södergatan er sperret av og naboene er evakuert.

EU ber Iran garantere retten til å demonstrere
EU presset mandag på for å få Iran til å garantere retten til å demonstrere etter at myndighetene har slått hardt ned på landsdekkende demonstrasjoner.

Federica Mogherini

PRESSER PÅ: EUs utenrikssjef Federica Mogherini sier de forventer at iranske myndigheter garanterer for ytringsfriheten og retten til å demonstrere fredelig.

Foto: Bilal Hussein / AP

Protestene startet torsdag og har raskt eskalert til å bli den største prøvelsen regimet har stått overfor siden massedemonstrasjonene i 2009.

– Vi har vært i kontakt med iranske myndigheter og vi forventer at de garanterer for ytringsfriheten og retten til å demonstrere fredelig. Vi vil fortsette å følge utviklingen, sier EUs utenrikssjef Federica Mogherini i en uttalelse.

New Yorks ballettsjef trekker seg etter sexanklager
Danske Peter Martins trekker seg som sjef for New York City Ballet, skriver New York Times. Han er anklaget for seksuell trakassering, men avviser påstandene.

– Jeg har avvist og fortsetter å avvise at jeg har vært innblandet i noen form for upassende oppførsel, skriver 71-åringen i et brev der han informerer styret om at han trekker seg umiddelbart, melder avisen, ifølge NTB.

Martins har ledet det verdenskjente ballettkompaniet i tre tiår. Han tok permisjon da kompaniet og den tilknyttede ballettskolen begynte å granske påstandene om trakassering, som kom fram i et anonymt brev.

– Påstandene har påført kompaniet og skolen – institusjoner jeg elsker og har viet 50 år av mitt liv til – enorm uro og utgifter. Det har også vært smertefullt for meg og min familie, skriver dansken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no