Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 19. februar

• 16 delstater saksøker Trump
• Honda stenger bilfabrikk
• Enebolig brant i Brumunddal

Dette skjedde natt til 19. februar 2019

Dette skjedde natt til 19. februar 2019

16 delstater saksøker Trump

16 amerikanske delstater har tatt ut søksmål mot president Donald Trumps regjering etter at Trump erklærte nasjonal krisesituasjon for å få tak i midler til å bygge muren mot Mexico. Søksmålet ble innlevert i California mandag kveld, melder Reuters.

Bak søksmålet står delstatene California, Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Michigan, Minnesota, Nevada, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon og Virginia.

– Det er ingen nødsituasjon på grensen, sier statsadvokat Xavier Becerra i California, ifølge nyhetsbyrået. I søksmålet hevdes det at presidentens erklæring er i strid med grunnloven.

Demonstrasjoner i Los Angeles mot Trumps kriseerklæring

Demonstrantene utenfor rådhuset i Los Angeles hevdet at presidenten handler i strid med grunnloven.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Honda stenger bilfabrikk

3500 arbeidsplasser ryker i Swindon sør i Storbritannia når den japanske bilprodusenten Honda stenger sin fabrikk i 2022. Fra før har Honda annonsert at de stenger også en annen britisk fabrikk samme året.

Honda-fabrikkene står for en tiendedel av all bilproduksjon i Storbritannia. Honda viser til at de trenger å konsolidere driften og skal utvikle ny teknologi. Fagforeningen ved fabrikken i Swindon mener at usikkerheten rundt brexit spiller inn.

Nyheten er et nytt tilbakeslag for britiske politikere, og settes i forbindelse med at landet er i ferd med å forlate EU, melder Reuters.

Lastebil med nye personbiler fra Honda på planet i Swindon i Storbritannia

Lastebil med nye personbiler fra Honda på planet i Swindon i Storbritannia.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Enebolig i brann i Brumunddal

Like før klokka fem kom det melding om brann i en enebolig i Brumunddal i Hedmark. Politiet i Innlandet meldte at de ikke kan gjøre rede for de fire beboerne i huset. Røykdykkere har gjennomsøkt huset uten å finne noen inne.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no