Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 19. desember

**USA beskylder Nord-Korea for dataangrep.
**Pence utsetter Midtøsten-reise.
**Diddy sier han vil kjøpe NFL-lag.

Dette skjedde i natt 19. desember

Dette skjedde i natt 19. desember.

Foto: KCNA / Joshua Roberts / Chris Pizzello / AFP / Reuters / AP

USA beskylder Nord-Korea for dataangrep.

USA mener Nord-Korea sto bak det såkalte WannaCry-dataangrepet som rammet over 230.000 datamaskiner i mer enn 150 land tidligere i år.

– Angrepet var omfattende og kostet milliarder. Nord-Korea er direkte ansvarlig for angrepet, skriver Trumps sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus Tom Bossert i et innlegg i Wall Street Journal.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un

STÅR TROLIG BAK: Både Storbritannia, uavhengige datasikkerhetsselskaper, og nå også USA mener at det er Nord-Korea som står bak WannaCry-viruset.

Foto: Kcna / Reuters

Bossert vil følge opp med en uttalelse tirsdag morgen.

Trump-administrasjonen vil be alle rettsstater om å bekjempe Nord-Koreas evne til å gjennomføre lignende dataangrep, og til å drive igjennom alle relevante sanksjoner i FNs sikkerhetsråd, skriver Washington Post.

Pence utsetter Midtøsten-reise.

USAs visepresident Mike Pence, utsetter den planlagte turen til Egypt og Israel tirsdag, for å kunne sikre at Trumps nye skattereform går gjennom i Senatet. Reisen til Midtøsten er utsatt til midten av januar.

– Det største skattekuttet er et landemerke av en prestasjon for president Trump og en lettelse for millioner av hardtarbeidende amerikanere, sier Pence' pressesekretær Alyssa Farah i en uttalelse.

– Visepresidenten er forpliktet til å se at skattereformen kommer seg over mållinjen, fortsetter pressesekretæren.

Mike Pence

UTSETTER BESØK: Mike Pence utsetter besøket til Egypt og Israel.

Foto: Joshua Roberts / Reuters

Den nye datoen for Pence' Midtøsten-reise er satt til 14. januar, ifølge tjenestemenn i Det hvite hus, skriver CNN. Den nye reiseruten er fremdeles under planlegging.

Den amerikanske visepresidentens tur til Midtøsten har vekket reaksjoner, etter at USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Den palestinske lederen Mahmoud Abbas varslet forrige uke at han hadde avlyst det planlagte møtet med Pence. Lørdag oppfordret lederen til masseprotester under amerikanerens besøk i Jerusalem.

Diddy sier han vil kjøpe NFL-lag.

Hiphopartisten Diddy skriver på Twitter at han vil bli den første svarte personen til å eie et NFL-lag og vil kjøpe Carolina Panthers.

På tross av at to tredeler av spillerne i NFL er svarte, er det kun ett lag som eies av en person med minoritetsbakgrunn, Jacksonville Jaguars, som eies av Shahid Khan.

Sean "Diddy" Combs

Forbes Magazine anslår Diddy er god for 820 millioner amerikanske dollar, men Carolina Panthers er verdt nesten tre ganger så mye.

Foto: Rich Fury / AP

Etter at hiphopmogulen skrev meldingen på Twitter har den amerikanske fotballspilleren Colin Kaepernick og NBA-stjernen Steph Curry sagt at de vil være med.

Forbes Magazine anslår Diddy er god for 820 millioner amerikanske dollar. For et par måneder siden anslo samme magasin at fotballaget han ønsker å kjøpe var verdt nesten tre ganger så mye, 2,3 milliarder dollar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no