Hopp til innhold

Diddy sier han vil kjøpe NFL-laget Panthers

Hiphopartisten Diddy skriver på Twitter at han vil bli den første svarte personen til å eie et NFL-lag og vil kjøpe Carolina Panthers.

Sean "Diddy" Combs

Forbes Magazine anslår Diddy er god for 820 millioner amerikanske dollar, men Carolina Panthers er verdt nesten tre ganger så mye.

Foto: Rich Fury / AP

Diddy, som egentlig heter Sean Combs og som også er kjent som Puff Daddy, P. Diddy og Dirty Money, skriver at det er på tide med svarte eiere og mangfold i den amerikanske fotballigaen NFL.

Carolina Panthers

CAROLINA PANTHERS: Diddy vil kjøpe Carolina Panthers fra North Carolina.

Foto: Streeter Lecka / AFP

På tross av at to tredeler av spillerne i NFL er svarte, er det kun ett lag som eies av en person med minoritetsbakgrunn, Jacksonville Jaguars, som eies av Shahid Khan.

Etter at hiphopmogulen skrev meldingen på Twitter har den amerikanske fotballspilleren Colin Kaepernick og NBA-stjernen Steph Curry sagt at de vil være med.

Forbes Magazine anslår Diddy er god for 820 millioner amerikanske dollar. For et par måneder siden anslo samme magasin at fotballaget han ønsker å kjøpe var verdt nesten tre ganger så mye, 2,3 milliarder dollar.

Laster Twitter-innhold

Stille protest

Hundrevis av NFL-spillere, trenere og eiere har i høst sluttet seg til en lydløs protest mot Trumps krav om at klubbene må sparke spillere som ikke står oppreist når den amerikanske nasjonalsangen fremføres.

Spillerne og eierne til Dallas Cowboys ble kraftig buet på av publikum da gikk ned på kne i protest med president Donald Trump

NFL-spillerne ble buet på i Dallas da de knelte under nasjonalsangen.

Protesten til de afroamerikanske spillerne i NFL ble startet av San Francisco 49ers' quarterback Colin Kaepernick i fjor da han satte seg ned under The Star Sprangled Banner.

Kaepernick sa han ikke ville stå for et land som undertrykker svarte og fargede mennesker.

Saken har samtidig blitt et slags korstog for Trump, som har sagt at protesten fra de amerikanske fotballklubbene ikke har noe å gjøre med rasisme å gjøre, og at fansen burde forlate kampene når spillerne kneler.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste