NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 19. desember

Åtte barn er funnet drept i Australia, 27 mistenkte Taliban-opprørere er drept av Pakistanske styrker og forfatter Paulo Coelho vil kjøpe rettighetene til filmen The Interview.

Dette skjedde i natt 19. desember

Åtte barn funnet drept i Australia

I den australske byen Cairns i Queensland i Australia er åtte barn funnet drept i et bolighus. Politiet rykket ut til huset etter en melding om en kvinne som var alvorlig skadet. Politiet fant barna da huset ble gjennomsøkt. Barna er i alderen 18 måneder til 15 år og skal ha vært søsken. En 34 år gammel kvinne er brakt til sykehus. Tilstanden hennes er stabil og hun bistår nå politiet i etterforskningen, melder nyhetsbyrået AFP. Store politistyrker har gjennomsøkt området rundt huset. Politiet ser ikke på hendelsen som terror.

Les mer: Åtte barn funnet drept i bolighus i Australia

Nær 30 Taliban-soldater drept i Pakistan

Pakistanske styrker har drept 27 mistenkte Taliban-opprørere nordvest i Pakistan. Den pakistanske regjeringen og hæren har gjentatt løftene om å nedkjempe pakistansk Taliban etter at over 130 skolebarn ble drept i Peshawar tidligere denne uken. De mistenkte Taliban-opprørerne ble drept i et luftangrep i det urolige stammedistriktet Khyber, samt i et bakkeangrep i Bajaur, nær grensen til Afghanistan. Det opplyser en sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP.

Coelho vil kjøpe «The Interview»

Den brasilianske forfatteren Paulo Coelho tilbyr Sony Pictures 100.000 dollar for rettighetene til filmen «The Interview». Forfatteren er blant en rekke ytringsfrihetsaktivister som protesterer mot avgjørelsen om å avlyse alle visninger av filmen. Kinoer som ville vise filmen mottok trusler om terror. Truslene skal ha kommet fra den samme gruppen hackere som skal stå bak det massive datainnbruddet hos Sony Pictures i november. Amerikanske etterforskere har konkludert med at det er Nord-Korea som står bak datainnbruddet. Nord-Korea avviser beskyldningene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no