Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 16. mars

• Biden lover kvinne som visepresident
• Starter testing av korona-vaksine
• Ingen enighet om krisepakke

Joe Biden og Bernie Sanders i debatt på CNN.

KAMPKLARE: Joe Biden og Bernie Sanders møttes i natt til en heftig debatt på CNN. De to var plassert seks fot fra hverandre som et smitteverntiltak.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP/NTB Scanpix

Biden lover kvinnelig visepresident

Joe Biden og Bernie Sanders møttes i natt for første gang til en mann-mot-mann-debatt på CNN. Begge fridde til kvinnene.

Joe Biden lovte å utpeke en kvinne som sin visepresidentkandidat, men han nevnte ikke navn. Sanders sa at han helte i samme retning, men uten å avgi noe løfte.

Begge kritiserte president Donald Trumps håndtering av korona-krisen og kalte den elendig. De sa begge at mer aggressive og inngripende tiltak er nødvendig, og begge ville utkommandert forsvaret.

CNNs analytikere konkluderte etter debatten med at Biden hadde vært klart mer på offensiven, særlig i spørsmålet om korona-epidemien.

I en pause i debatten på CNN mellom Joe Biden og Bernie Sanders.
Foto: Evan Vucci / AP/NTB Scanpix

Testing av korona-vaksine starter

Den første dosen av en mulig korona-vaksine blir levert til testing på mandag, melder nyhetsbyrået AP. De første testdeltakerne kommer til å få den eksperimentelle vaksinen på et forskningsanlegg i Seattle i USA.

I natt kom også meldingen om at øyeavdelingen på Ullevål sykehus gjenåpner, Avdelingen har vært stengt i to uker på grunn av mistanke om korona-smitte, opplyser sykehuset.

Ingen enighet om krisepakke

Politikerne på Stortinget forhandlet i natt om krisepakken til norsk økonomi som skal behandles i Stortinget mandag.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum sa til NRK seint i går kveld at partiene ville bruke natta til å bli enige om tiltak for enkeltmannsforetak og permitteringsordninger.

Søndag lovte statsminister Erna Solberg minst 100 milliarder kroner til norske virksomheter som frykter massearbeidsløshet som følge av korona-krisen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no