NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Norske diplomater var til stede da den colombianske FARC-geriljaen i natt løslot en soldat som ble tatt til fange for to uker siden. Storbritannias statsminister David Cameron lanserer i dag en femårsplan for å bekjempe islamistisk ekstremisme, og fra i dag blir det dyrere å spise og drikke i Hellas.

Dette skjedde natt til 20. juli
Foto: NTB Scanpix

FARC-geriljaen innleder våpenhvile

Den colombianske FARC-geriljaen løslot i natt en soldat som ble tatt til fange for to uker siden. Løslatelsen skjedde kun timer før en ensidig våpenhvilen trådte i kraft ved midnatt, lokal tid. Fredsforhandlinger mellom FARC og den colombianske regjeringen har pågått i flere år i Cubas hovedstad Havana, blant annet med støtte fra Norge. Utenriksdepartementet opplyser at norske og cubanske diplomater også var til stede da soldaten Cristian Moscoso Rivera ble løslatt i natt.

Plan for å bekjempe ekstremisme

Storbritannias statsminister David Cameron lanserer en femårsplan for å bekjempe islamistisk ekstremisme. I en tale som Cameron skal holde i dag er det ventet at han blant annet foreslår utredning av nye metoder for å integrere innvandrere i det britiske samfunnet, skriver The Guardian. Cameron er bekymret for at mange mennesker ikke identifiserer seg med Storbritannia og at mange innvandrere ikke har kontakt med andre deler av samfunnet enn personer med samme tro og bakgrunn.

Garasje eksploderte i Sverige

I den svenske byen Norrköping ble en garasje sprengt ved 01-tiden i natt. Garasjen ligger midt i boligområdet og politiet mistenker at noen har plassert en sprengladning i garasjen. Eksplosjonen var kraftig, opplyser politiet til Aftonbladet, men eksplosjonen utløste ingen brann. Ingen personer ble skadd i eksplosjonen.

Dyrere mat og drikke i Hellas fra i dag

Fra og med i dag blir det dyrere å spise og drikke i Hellas. Moms på drikkevarer og mat på greske restauranter øker fra 13 til 23 prosent. Også for drosjeturer økes merverdiavgiften. Økningen av moms og ulike avgifter var ett av kravene fra kreditorene for å gi Hellas nye kriselån. Ifølge greske medier vil økningen tilføre den greske statskassen rundt 800 millioner euro, tilsvarende rundy 7 milliarder kroner, fram til årsskiftet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no