Opptøyer i Islamabad i Pakistan
Foto: K.M. Chaudary / AP

Demonstrasjoner i Islamabad

Oppsummert

Tusenvis av politifolk har vært utplassert i Pakistans hovedstad Islamabad for å gjenopprette orden etter at radikale islamister sperret deler av byen. Mandag ble det inngått en avtale mellom demonstrantene og myndighetene.

 • Avlyser protester i Pakistan

  Den islamistiske lederen Khadim Hussain Rizvi barket sammen med pakistanske sikkerhetsstyrker i Islamabad i helgen, men sier nå at han avslutter videre protester. Dette etter at kravet hans om justisministerens avgang er innfridd, melder AFP.

  Blokkert trafikk i Islamabad i Pakistan
  Foto: RIZWAN TABASSUM / AFP
 • Pakistans justisminister går av

  Justisministeren i Pakistan trekker seg etter at regjeringen har inngått avtale med radikale islamister som sperret av deler av hovedstaden i protest mot en ny lov som de mener er blasfemisk. Voldsomme opptøyer har lammet Islamabad i to uker.

 • Avslutter protester i Islamabad

  De radikale islamistene som har demonstrert i Pakistans hovedstad Islamabad i flere uker og sperret deler av byen, avslutter blokkaden etter å ha inngått en avtale med myndighetene, melder Reuters.

 • Blokkerte sentrum av Islamabad

  Militante islamister støtte sammen med politi og soldater i flere pakistanske byer på søndag, melder Reuters. Flere bilder ble påtent og protestene lammet deler av sentrum av hovedstaden Islamabad. Flere mennesker er drept og rundt 150 skadd.

  Blokkert trafikk i Islamabad i Pakistan
  Foto: RIZWAN TABASSUM / AFP
 • Hæren nøler med å rykke inn

  Islamistiske demonstranter i Islamabad viser ingen tegn til å ville gi seg, dagen etter at seks personer ble drept i sammenstøt med politiet. Søndag forbereder politi og paramilitære styrker seg på å gjøre et nytt forsøk på å fjerne demonstrantene.

  Islamabad demonstranter
  Foto: K.m. Chaudary / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no