Hopp til innhold

Defekte kollisjonsputer

Oppsummert

Den japanske produsenten Takata har begjært seg konkurs, på grunn av bilindustriens største sikkerhetsskandale. 100 millioner biler globalt er tilbakekalt, fordi en feil på kollisjonsputene fra selskapet gjør at de eksploderer ved en kollisjon.

  • Toyota: Norske biler ikke rammet av kollisjonspute-feil

    Toyota har bedt eiere av 50.000 biler om å la bilen stå etter funn av en alvorlig kollisjonspute-feil. Toyota Norge opplyser norske biler ikke har feilen.

    Det var mandag at den japanske bilprodusenten advarte om at 50.000 biler har en alvorlig feil med kollisjonsputene. Eierne ble bedt om å la bilen stå og ringe sin lokale bilforhandler slik at feilen kan rettes opp.

    Toyota Norge opplyser til NTB at feilen ikke gjelder biler i Norge.

    Feilen er funnet i biler som har kollisjonsputer fra produsenten Takata. Det har blitt funnet lignende feil hos akkurat denne kollisjonspute-typen hos andre bilprodusenter tidligere år. (NTB)

  • Takata er konkurs

    Den japanske produsenten Takata har nå begjært seg konkurs, på grunn av bilindustriens største sikkerhetsskandale. 100 millioner biler globalt er tilbakekalt, fordi en feil på kollisjonsputene fra selskapet gjør at de eksploderer ved en kollisjon.

  • Tilbakekaller 40 millioner biler

    Japanske Takata må tilbakekalle opptil 40 millioner kollisjonsputer innstallert i amerikanske biler, på grunn av at putene kan eksplodere, melder AFP. Kollisjonsputene har allerede krevd 11 menneskeliv og over 100 skader verden over.

  • Airbag-feil ga dødsoffer nr.8 i USA

    En amerikansk tenåring døde som følge av feil ved en kollisjonspute fra bildelleverandøren Takata. Dette er det 8. offeret i USA. 19 millioner biler er tilbakekalt med mistanke om feil ved kollisjonsputene. I alt 12 bilmerker er berørt av feilen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no