NRK Meny
EU-flagg
Foto: E.C. / Scanpix

Datalagringsdirektivet

Oppsummert

Regjeringen stopper arbeidet med datalagringsdirektivet. Det bekrefter samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Erna Solberg til Dagbladet. EU-domstolen har konkludert med at det omstridte direktivet er i strid med grunnleggende rettigheter.

 • Datalagringsdirektivet problematisk

  En ekspertutredning fastslår at det norske datalagringsdirektivet, som ikke er trådt i kraft, er i strid med menneskerettighetene. Direktivet ble vedtatt innført i Norge med støtte fra Høyre og Arbeiderpartiet.

 • Legger DLD-arbeidet på is

  Regjeringen stopper arbeidet med datalagringsdirektivet. Det bekrefter samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Erna Solberg til Dagbladet. – Regjeringen tar domstolsvedtaket i EU til følge og legger arbeidet med datalagringsdirektivet på is, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

 • Mener Høyre vil kjøpe seg tid

  Politisk kommentator i NRK, Lars Nehru Sand, mener statsministeren vil kjøpe seg tid når det gjelder Datalagringsdirektivet, og at Høyre må bli enige med Fremskrittspartiet.

  Lars Nehru Sand om datalagringsdirektivet
 • Sammen mot EU-direktiv

  De fem småpartiene på stortinget går nå sammen i en felles front mot datalagringsdirektivet. Tidligere denne uken ble det kjent at EU-domstolen mener direktivet er ugyldig, men regjeringen vil fortsette innføringen av de omstridte tiltakene.

Lars Nehru Sand om datalagringsdirektivet
Synes det er interesant å lese domstolens avgjørelse.
Mener at Stortinget la inn sterkere personvern krav da vedtaket ble fattet.
Foreslår for Stortinget å utsette implementeringen til sommeren.
Vil vurdere hva som gjøres av endringer.
Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, om direktivet som ble erklært ugyldig idag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no