Hopp til innhold
Radio på stranda
Foto: Leif Dalen / NRK

DAB og FM

 • Lokalradioene får sende på FM ut 2026

  Lokalradioene får forlenget konsesjon for å sende på FM-båndet til 31. desember 2026. Det sørger et flertall på Stortinget for.

  Det er Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti som sikrer flertall for at lokalradioene ikke skal trenge å søke ny konsesjon for å sende på FM, men at disse forlenges direkte.

  – FM fortsatt er den viktigste plattformen for lokalradio, både lyttertallmessig og økonomisk. Vi har tatt reaksjonene fra lokalradioene på alvor. De mener at en ny søkeprosess vil være lite forutsigbar og ta unødvendig mye tid. Dette er ikke intensjonen. Derfor er vi enige om at vi vil forlenge disse tillatelsene direkte, sier Arbeiderpartiets Åse Kristin Ask Bakke i familie- og kulturkomiteen.

  (NTB)

 • Skal forbedre DAB-nettet

  DAB-nettet på Sørlandet skal forbedres i Sjølingstad og på Skibmannsheia i Lindesnes og på Songe i Tvedestrand. Det skjer etter at NRK og Telenor har sjekket tips fra publikum om dårlig dekning.

 • Vil ha lokalradio på FM til 2026

  Medietilsynet anbefaler at lokalradio får sende på FM ut 2026. Tilsynet begrunner anbefalingen med at det fortsatt er mye igjen før DAB-nettene er utbygd, og at mange lokalradioaktører ikke har god nok økonomi til å klare overgangen.

 • Opplever du problemer med DAB?

  Norkring melder om brudd på én av senderne i Tromsø. Dermed kan drøye 1 500 DAB-brukere oppleve brudd på radiosendingene. Teknikere er sendt for å se på problemene.

 • Tverrpolitisk støtte til mer FM

  Både Aps Trond Giske, Frps Morten Wold og DAB-kritiker Thor Viksveen ønsker forlenget levetid for FM-nettet etter at Kulturdepartementet ba om en ny utredning. – En FM-forlengelse til 2031 er det eneste riktiger, sier Viksveen til Klassekampen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no