NRK Meny
Bowe Berghdal
Foto: US ARMY / Reuters

Bowe Bergdahl tiltalt

Oppsummert

Den amerikanske soldaten Bowe Bergdahl som satt i Taliban-fangenskap i Afghanistan i fem år, er tiltalt for å ha desertert. Dersom han blir dømt, risikerer han opptil livsvarig fengsel. Tirsdag startet saken hans i krigsretten i Fort Bragg.

 • Bergdahl slipper fengselsstraff

  Den amerikanske sersjanten Bowe Bergdahl, som har tilstått at han deserterte før han ble tatt til fange av Taliban i Afghanistan, slipper fengselsstraff. Det ble klart da dommeren i en krigsrett ved Fort Bragg i North Carolina avsa straffeutmåling,

 • Bergdahl slipper fengselsstraff

  Den amerikanske sersjanten Bowe Bergdahl, som har tilstått at han deserterte før han ble tatt til fange av Taliban i Afghanistan, slipper fengselsstraff. Det ble klart da dommeren i en krigsrett ved Fort Bragg i North Carolina avsa straffeutmåling.

 • Bergdahl innrømmer desertering

  Den amerikanske sersjanten Bowe Bergdahl, som satt i fangenskap hos Taliban i fem år, tilsto mandag at han deserterte rett før han ble tatt til fange. Han forsvant fra sin post i Afghanistan i juni 2009. Straffeutmåling skjer senere denne måneden.

  Bove Bergdahl
  Foto: Ted Richardson / AP
 • Bergdahl ber om benådning

  Den amerikanske ekssoldaten Bowe Bergdahl ber om å bli benådet av president Barack Obama, melder nyhetsbyrået AP. Bergdahl står tiltalt i krigsretten for å ha desertert før han ble tatt til fange av Taliban i 2009.

 • Bergdahl møtte i krigsretten i USA

  Den amerikanske soldaten Bowe Bergdahl som er tiltalt for å ha desertert før han ble tatt til fange av Taliban i 2009, møtte tirsdag i krigsretten for første gang. Dersom han blir dømt, risikerer han opptil livsvarig fengsel.

  Bowe Bergdahl utenfor rettsbygningen i Fort Bragg
  Foto: JONATHAN DRAKE / Reuters
Bergdahl
Innslag i Kveldsnytt 3. juni.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no