Hopp til innhold
Elefanter i Botswana
Foto: Charmaine Noronha / AP

Botswana

Oppsummert

Botswana er en republikk i det sørlige Afrika. Botswana er kjent som et av de mest stabile landene i regionen, og har en relativt homogen befolkning på 2.200.000 innbyggere. Botswanas økonomi er i stor grad basert på utvinning av diamanter.

  • Truar med å sende 20.000 elefantar til Tyskland

    Botswanas president truar med å sende 20.000 elefantar til Tyskland etter at den tyske regjeringa tok til orde for å stramme inn regelverket for import av jakttrofé.

    – Tyskarane bør leve saman med dyra, på same måte dei prøver å seie at vi skal, sa Botswanas president Mokgweetsi Masisi til tyske Bild denne veka.

    – Dette er ikkje ein spøk, understrekar han.
    (NTB)

  • Botswana vil sende 20.000 elefantar til Tyskland

    Regjeringa i Botswana trugar med å sende 20.000 elefantar til Tyskland etter at den tyske regjeringa tok til orde for å stramme inn regelverket for innføring av jakttrofear, skriv BBC.

    Botswana seier dei er avhengige av å skyte eller eksportere dyr for å halde den store bestanden i landet i sjakk.

    Landet har tidlegare sendt fleire tusen elefantar til nabolanda.

    – Vi vil gjerne gi ei liknande gåve til Tyskland, og vi godtek ikkje eit nei, sa Masisi.

    Jakt på ville dyr med rike frå Vesten er ei viktig inntektskjelde for Botswana, men dyrevernarar krev at slik jakt blir forbode.

    Tidlegare har Botswana også truga med å sende 10.000 elefantar til London etter at det britiske parlamentet stemte for eit forbod mot innføring av jakttrofear. Men lovendringa er ikkje ferdig behandla enno, skriv BBC.

    Elefant i Botswana
    Foto: MONIRUL BHUIYAN / AFP
  • 138 neshorn felt av krypskyttere

    I Botswana har krypskyttere skutt minst 138 utrydningstruede neshorn de siste fem årene. Det er en voldsom økning. I årene 2012 til 2017 ble det bare registrert to slike tilfeller av faunakrim, skriver NPR.

    Økningen kan skyldes økt etterspørsel etter neshorn i østasiatiske markeder der slike horn sies å ha medisinsk virkning.

    Botswanas turistminister Philda Kereng sa i landets parlament mandag at internasjonale kriminelle syndikater med base i nabolandene står bak.

    Ifølge Botswana har landet bare litt over 300 neshorn igjen.

  • Nashornbestanden i Botswana kraftig redusert

    Bestanden av nashorn i Botswana er redusert med ein tredel på fem år. Grunnen er ulovleg jakt, ifølge turistminister Philda Kereng. Ministeren set tala i samanheng med krypskyttarar og auka etterspurnad etter nashorn-horn på den internasjonale marknaden. I nabolandet Sør-Afrika har det vore ein jamn nedgang i krypskyting på nashorn etter auka patruljering i nasjonalparkane.

  • Mer enn 150 gribber døde av forgiftning sør i Afrika

    Over 150 utrydningstruede gribber døde av forgiftning ved to ulike hendelser i Botswana og Sør-Afrika, opplyser naturvernere fredag.

    Mer enn 50 hvitryggribber ble funnet døde i Chobe nord i Botswana fredag, mens rundt 100 andre døde gribber ble oppdaget i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika dagen før, ifølge Vulpro, en organisasjon som jobber for vern av gribber.

    I begge tilfellene døde gribbene etter å ha spist av døde bøfler som det angivelig var plantet gift i, sier Kerri Wolter i Vulpro. (NTB/AFP)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no