Madeleine Rodriguez
Foto: Solum / SCANPIX

Bolivia-saken

Oppsummert

Madeleine Rodriguez som har sittet fengslet i Bolivia, er løslatt mot kausjon. I 2008 innrømmet hun å ha fraktet flere kilo kokain til Norge. Rodriguez ble dømt til 13 år og fire måneders fengsel for smuglingsforsøket.

 • Madeleine Rodriguez ute av fengsel

  Madeleine Rodriguez, som har sittet fengslet i Bolivia, er løslatt mot kausjon, melder søsteren hennes på Facebook. Advokat Marius Dietrichson bekrefter at hun er ute av fengsel.

 • Kan løslates mot kausjon

  Den norske kvinnen Madelaine Rodriguez, som soner en narkotikadom i Bolivia, har fått godkjent en søknad om å slippe ut av fengslet mot kausjon mens hun venter på ankebehandling, skriver VG. Hun får da oppholde seg fritt i Bolivia, men ikke reise ut.

 • – Rodriguez fikk innvilget søknad

  Madelaine Rodriguez har fått innvilget søknaden sin om å betale kausjon for å gå fri i Bolivia, mens anken i Bolivia-saken behandles, melder VG. Avgjørelsen ble tatt av dommeren i Cochabamba, der hun har sittet fengslet siden 2008, skriver avisen.

 • – Må trolig vente på endelig dom

  Madelaine Rodriguez som er dømt for kokainsmugling i Bolivia, har fått en ny og skjerpet straff på 13 år og fire måneders fengsel. – Madelaine er fortvilet og nær ved å miste alt håp, sier forsvarsadvokat Marius O. Dietrichson.

 • 13 år for Bolivia-dømt smugler

  Boliviansk lagmannsrett har skjerpet dommen mot Madelaine Rodriguez. Den norske kvinnen dømmes til 13 år og fire måneder for kokainsmugling.

  Madeleine Rodriguez i vitneboksen under rettssaken i Cochabamba, Bolivia
  Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix
Madeleine Rodriguez i fengsel i Bolivia dømt for forsøk på smugling av kokain.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no