NRK Meny
FILES-GERMANY-AUTOMOBILE-VOLKSWAGEN-DIESEL-US-POLLUTION-INVESTIG
Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Bilprodusenter i trøbbel

Oppsummert

Bilprodusenten Volkswagen har solgt 11 millioner dieselbiler på verdensbasis med programvare som jukser med utslippsdata. VW er saksøkt for milliarder etter utslippsavsløringene. Nå etterforskes Daimler for det samme jukset på 1 million biler.

 • EU-inspeksjon hos bilprodusentar

  EU-kommisjonen har gjennomført inspeksjonar hos fleire tyske bilprodusentar etter mistanke om kartell-verksemd. Representantar for tyske konkurransestyresmakter deltok også i inspeksjonane. Produsentane er skulda for å ha samarbeidd på fleire felt.

 • Mercedes kan ha jukset med eksosen

  Den tyske bilprodusenten kan ha manipulert eksosutslippene på samme måte som Volkswagen tidligere er tatt for. Tyske og amerikanske påtalemyndigheter etterforsker om Mercedes har solgt 1 million dieselbiler med ulovlig høye utslipp, skriver SR.

 • VW får gigantbot etter dieseljuks

  Volkswagen må betale 2,8 milliarder dollar i bot i USA for jukset med utslippstester. En domstol i Detroit kom med kjennelsen fredag. Beløpet tilsvarer over 24 milliarder kroner, skriver NTB.

 • VW inngår forlik med kjøpere i USA

  Volkswagen skal bruke nesten 10 milliarder dollar på tilbakekjøp og godtgjørelser til kjøpere i USA som har fått biler bygget for å manipulere utslippstester. Forliket omfatter 75.000 kjøpere av Audi-, Volkswagen- og Porsche-biler.

 • Volkswagen betaler 36 milliarder

  Volkswagen har gått med på å betale USA 36 milliarder kroner i forbindelse med utslippsskandalen. Det amerikanske justisdepartementet opplyser om forliket i kveld. WV innrømmet å ha installert programvare i sine biler som lurer utslippstestene.

Volkswagen-pressekonferanse i Wolfsburg

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no