FILES-GERMANY-AUTOMOBILE-VOLKSWAGEN-DIESEL-US-POLLUTION-INVESTIG
Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Utslippsjuks i bilindustrien

Oppsummert

Bilprodusenten Volkswagen har solgt 11 millioner dieselbiler på verdensbasis med programvare som jukser med utslippsdata. VW er saksøkt for milliarder etter utslippsavsløringene. Tyske myndigheter ser svært alvorlig på saken.

 • Tyskland: Audi-sjefen pågrepet

  Audi-sjef Rupert Stadler er pågrepet i Tyskland i kjølvannet av utslippsskandalen, bekrefter konsernet. Ifølge den tyske påtalemyndigheten er han mistenkt for å ha prøvd å skjule bevismateriale.

 • Ny milliardbot til Volkswagen

  Den tyske bilgiganten Volkswagen har godtatt å betale en bot på over 9 milliarder kroner i Tyskland i forbindelse med dieselskandalen. Volkswagen innrømmet i 2015 å ha utrustet bilene sine med en spesiell programvare laget for å lure utslippstester.

 • Tilbakekaller 774.000 Daimler-biler

  Daimler må tilbakekalle totalt 774.000 kjøretøy i Europa i kjølvannet av utslippsskandalen, opplyser regjeringen i Berlin. Det opplyste Tysklands samferdselsminister Andreas Scheuer etter et møte med Daimler-sjef Dieter Zetsche mandag.

 • Tidligere VW-sjef siktet i USA

  Det amerikanske justisdepartementet har tatt ut siktelse mot Volkswagens tidligere konsernsjef Martin Winterkorn i forbindelse med utslippsskandalen. Winterkorn anklages for å ha vært del av en konspirasjon for å bryte USAs miljølovgivning.

 • Razziaer mot tyske bilprodusenter

  Tysk påtalemyndighet gjennomførte tirsdag nye razziaer mot hovedkontorene til de to bilprodusentene Volkswagen og BMW. Razziaene gjelder blant annet mistanke om juks med utslippsdata, men skal ikke være knyttet til diesel-skandalen fra i fjor.

Volkswagen-pressekonferanse i Wolfsburg

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no