Hopp til innhold
Bilbrann I Sørligsta 1
Foto: Øyvind Rauset

Bilbranner i Oslo

 • Tre biler skadet i brann på Ila i Oslo

  En bil er delvis utbrent etter en brann i Kingos gate på Ila i Oslo natt til søndag. To andre biler fikk brann- og varmeskader. Politiet tror brannen er påsatt.

  Meldingen om bilbrannen kom inn klokken 2.46. Brannen var slukket et kvarter senere, opplyser Oslo brann- og redningsetat.

  – Brannen spredte seg ikke til andre biler eller bygninger, men to biler som sto parkert i nærheten av den brennende bilen er skadet, forteller operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt til NTB.

  Observasjoner og funn på stedet gjør at politiet mistenker at brannen er påsatt.

  (NTB)

 • Bilbrann i Oslo

  To biler har fått skader etter en brann på Ila i Oslo. Det var rettt før klokka 03.00 at politiet meldte om at det brant i en bil. Brannen er slukket og politiet gjør undersøkelser på stedet.

 • Bil ødelagt i brann på Høybråten i Oslo

  En parkert bil ble ødelagt i en brann i Høybråtenveien i Oslo torsdag morgen. Det var spredningsfare til andre biler, men brannvesenet fikk kontroll på situasjonen.

  Nødetatene fikk melding om brannen klokken 5.26. Bilen ble helt utbrent og vil bli tauet bort for tekniske undersøkelser.

  – Vi har ikke konkludert med noen brannårsak. Vi holder på med vitneavhør, blant annet av melder, forteller operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo politidistrikt til NTB.

  (NTB)

 • Brann i bil på Høybråten

  Politi og brannvesen rykket ut til Høybråten i Oslo hvor det brant i en bil ved 5.30-tiden torsdag morgen.

  Det skal ikke være spredningsfare eller fare for folk, opplyser vaktkommandør Rune Elstad i Oslo 110-sentral.

  Like før klokken 6 opplyste politiet at bilen er helt utbrent.

  Årsaken til brannen er enda ukjent, men politiet har flere hypoteser de jobber ut fra.

  – Vi jobber blant annet ut ifra at det kan være påsatt. Tid og sted gjør at det er en av hypotesene som står sterkest, sier Alexander Østerhaug, operasjonsleder i Oslopolitiet.

  Politiet jobber nå med å få kontakt med vitner, og vil ta bilen inn til videre undersøkelser. De vil også ta et avhør med eieren av bilen.

 • Leter etter flere personer etter bilbrann på Furuset

  Politiet leter etter en eller flere mulige gjerningspersoner etter en bilbrann på Furuset i Oslo natt til lørdag. De fikk melding om brannen like etter klokken 05.

  Et vitne fortalte politiet at det ble observert flere personer som løp fra stedet, og flere ting tydet på at bilbrannen var påsatt.

  I 06-tiden sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo politidistrikt til NRK at hypotesen om at brannen er påsatt er noe svekket.

  – Vitnet ringte og meldte om en bil i full fyr, og fryktet spredning til andre biler. Politiet fikk raskt kontroll på brannen, sier Østerhaug.

  Den ene bilen er totalt utbrent, og noen av bilene ved siden av har små skader. Politiet oppretter sak på forholdet og etterforsker videre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no