Hopp til innhold

Politiet leter etter ildspåsettere i Oslo

Politiet leter etter flere gjerningspersoner etter at biler ble satt i brann to steder på Oslos østkant natt til søndag.

Bilbranner på Haugerud

BILBRANN: Det brant i sju biler på Haugerud i natt.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Søndag tidlig morgen brant det fortsatt i minst sju biler i Haugerudveien i Oslo. De var slukket ved 6.30-tiden. Tidligere på natten brant tre biler i Lutvannsveien, en halv times gange unna. Ifølge politiet er brannene påsatt.

– Vi ser en sammenheng mellom disse to siden det ikke er så langt mellom åstedene. Tidsmessig er det jo noen timer mellom, men vi utelukker ikke at det er en sammenheng, sier operasjonsleder Tor Grøttum.

Har folk i kikkerten

Politiet har lite informasjon om gjerningspersonene på Lutvann. På Haugerud var det vitner som så opp mot fire personer tenne på bilene.

– Der har vi mer å jobbe ut fra. Det er snakk om unge folk. Melder sa til oss at det var vanskelig å se på grunn av mørket.

Tor Grøttum i oslopolitiet sier at det er en del bilbranner i Oslo, særlig på østkanten. Nå skal politiet sjekke nattens bilbranner opp mot andre hendelser i natt i Oslo, i tillegg til å sikre tekniske spor og snakke med vitner.

– Vi har folk i kikkerten. Det vil bli gjort en grundig etterforsking opp mot moduskandidater og eventuelt andre som er tatt for det tidligere.

Bilbrann Haugerud i Oslo

Haugerud: Et vitne tok bilde av brannene fra vinduet sitt.

Foto: Tipser

Lyspunkt

AKTUELT NÅ